“Самопоміч”: стадіон Текстерно треба зберегти

Поділитися

11203076_1434008563580753_8667494890162489695_nКонфлікт на території колишнього стадіону Текстерно між мешканцями сусідніх будинків та забудівником — не новий. Проте останніми тижнями протистояння посилилось.
В рух пішли погрози, тітушки, бійки. Позиція мешканців та активістів, які їм допомагають, проста — жодного будівництва і відновлення спортивного об’єкту. Забудівник «Матла» ж стоїть на своєму і хоче будувати. Переконує, що все лекгально, документи та дозвола є.
Люди, котрі живуть на проспекті Злуки і які намагаються відстояти стадіон за допомогою звернулися до міської громадської організації «Самопоміч». Ми зголосились втрутитись в ситуацію.
– Ми вважаємо, що здоров’я та інтелект нації –запорука успішної держави. Тому один з напрямків, які пріорітетні у роботі нашої громадської організації – промоція здорового способу життя серед тернополян. Тому наше ставлення до забудови чи не єдиного спортивного об’єкту у цьому районі – негативне. На цьому стадіоні тренуються чи тренувалися чимало відомих тернопільських спортсменів, регулярно проводиться дворова спартакіада. Мешканці займаються спортом, а дітлахи, зрештою як і дорослі, грають футбол. Тому усіма законними методами намагатимемось зупинити забудову стадіону. Кваліфікація та досвідченість фахівців, яких ми задіяли до вирішення цієї проблеми, вселяють підстави для оптимізму щодо позитивного вирішення цієї проблеми.

Блокування, пікети, бійки – вирішують проблему з забудовою на день два. Крім того, до конфлікту долучаються провокатори та агресивні молодики. Страждають прості громадяни. Саме тому важливим є юридичний і законний вихід з ситуації. Оскарження, звернення до судів, залучення правоохоронців з вказанням на конкретні порушення – дієві методи, якими буде користуватися громадська організіція.

– Разом з тим, особам, які вважають, що бити мирне населення і залякувати людей – нормальні речі, хочемо нагадати про кримінальну відповідальність, І радимо пам’ятати, що на кожну дію є протидія. Зараз, залучені кимось тітушки, відчувають захист від хазяїів. Але їм варто розуміти, що в разі неприємностей від них просто відхрестяться. Радимо молодикам подумати над цим…

Андрій Грицишин

Міністр МВС не помічає, що на блок-постах беруть хабарі за контрабандні вантажі

Поляки привезуть транс