Уряд Гройсмана вирішив знищити Дністер

Поділитися

DnisterЗаради 390 мегават електроенергії Кабмін вирішив спаскудити остаточно екологію нашого краю. До прохань громадськості чиновники черговий раз не дослухались.

Уряд затвердив програму розвитку гідроенергетики до 2026 року
13 липня на засіданні Уряду України затверджено «Програму розвитку гідроенергетики України до 2026 року».

Так званий план дій фахівці Міненерговугілля та ПАТ «Укргідроенерго» розробили на виконання доручення Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана за результатами виїзної наради на Дністровській ГАЕС під головуванням Прем’єра.

Цілями даної Програми є вдосконалення управління об’єктами гідроенергетики, підвищення рівня безпеки роботи ГЕС та ГАЕС із забезпеченням ефективного використання гідроенергетичного потенціалу України, підвищення стійкості, надійності та ефективності роботи ОЕС України, а також її інтеграції в Європейську енергосистему.

Головна мета реалізації Програми:

– введення в експлуатацію 3540 МВт нових потужностей

– доведення виробітку маневрової (пікової) електроенергії до загально прийнятних та економічно-ефективних нормативів – 15,5%

– зменшення залежності країни від імпорту органічного палива

– зменшення техногенного навантаження на довкілля .

Основні передумови створення Програми полягають в необхідності збалансування енергетичного ринку України та уникнення дисбалансів, які існують та можуть поглиблюватись у зв’язку із недостатньою кількістю регулюючих потужностей в Україні та існуючих тенденцій щодо різкого збільшення електроенергії, яка виробляється сонячними та вітровими станціями, а також запланованим нарощуванням виробництва електроенергії на АЕС України, що працюють виключно в базовому режимі.

Отже, основними результатом Програми стане забезпечення об’єднаної енергосистеми України маневровими потужностями в повному обсязі.

Додатковий ефект від реалізації Програми буде полягати в поєднанні технічних, економічних, соціальних та екологічних аспектів.

Таким чином, компанія планує продовжити свою діяльність у двох основних напрямках, а це модернізація діючого обладнання та будівництво нових потужностей.

З початку реалізації спільного з МФО міжнародного проекту «Реабілітація гідроелектростанцій» вже проведено реконструкцію на 60 гідроагрегатах, збільшивши загальну потужність на 271 МВт. Завершення повної реконструкції ГЕС планується у 2025 році. До того часу компанія здійснить реконструкцію на ста гідроагрегатах та підвищить загальну потужність на 425,1 МВт.

Уряд зокрема схвалив будівництво таких стратегічних для держави об’єктів, як Канівська ГАЕС, Каховська ГЕС-2, Каскаду з 6 ГЕС на Верхньому Дністрі та продовження будівництва «Дністровської ГАЕС» у складі 7 гідроагрегатів.

Також Програма і надалі визначає можливість та необхідність залучення міжнародних донорів (Світовий банк, ЄІБ та ЄБРР) до участі в проектах. Передбачається, що їх реалізація буде здійснюватись виключно за участю МФО, при цьому частка останніх, в окремих випадках, досягатиме 90% від загальної вартості.

Будівництво ГЕС та ГАЕС згідно даної Програми дозволить збільшити кількість робочих місць в регіонах будівництва, принаймні на наступні 5-6 років, а в подальшому забезпечить населення робочими місцями на період експлуатації станцій.

Виконання цієї Програми безумовно призведе до зменшення техногенного навантаження на довкілля та покращення умов проживання, зниження шкідливого впливу викидів на здоров’я населення за рахунок зменшеного використання органічного палива і викидів забруднюючих речовин в навколишнє середовище, в тому числі парникових газів.

Презентація програми знищення Дністра до_2026

Про тернопільський монумент Юзефу Пілсудському

У Насті Каменських раптово зменшилися груди