Казначей покійного митрополита Мефодія заступилася за архієпископа Тернопільського і Подільського Мстислава

Поділитися
huk
Архієпископ Тернопільський і Подільський Мстислав з Української автокефальної православної церкви

Про сексуально-бойовий скандал за участі архієпископа Тернопільська і Подільського Мстислава чула вже вся Україна.

Сьогодні розпочалися наслідки скандалу. Казначей покійного митрополита Мефодія – голова Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія Наталія Шевчук кинулась на захист дебошира та розпусника. Ймовірно, він входить у її орбіту впливу. Адже під час відкриття виставки “Об’єднаємо Церкву — об’єднаємо Україну: Спадщина Митрополита Мефодія та консолідація Українського Православ’я” 25 лютого цього року в тернопільському краєзнавчому музеї, стало зрозуміло, що в УАПЦ невеликий розкол. Адже на виставку до свого попередника не прийшов його наступник – митрополит Макарій.

yapc
Кишеньковий сайт казначея покійного митрополита Мефодія

Ось що безсоромно пише Наталія Шевчук на своєму сайті, який позиціонує себе як веб-ресурс всього УАПЦ, хоча це не правда:

16 жовтня цього року у програмі ТСН Тиждень (Телевізійна служба новин) загальнонаціонального каналу «1+1» було продемонстровано відео, де фігурує кілька осіб, які належать до кліру Тернопільської Єпархії УАПЦ, а саме:

  1. Керуючий Тернопільською Єпархією УАПЦ Високопреосвященніший архиєпископ Тернопільський і Подільський Мстислав (Гук);
  2. Настоятель храму Різдва Христового м. Тернополя митрофорний протоієрей Ігор Семирозум;
  3. Скарбник храму Різдва Христового м. Тернополя митрофорний протоієрей Володимир Герасимчук;
  4. Іподиякон Віталій Окунський.

hqdefaultГріхопадіння однієї Овечки Божої завжди викликає сум для всієї Отари.

Тому нам, вірянам УАПЦ, вельми прикро спостерігати за тим, як Високопреосвященніший архиєпископ Мстислав на очах у всієї України та за участю кліриків його Єпархії демонструє неприйнятну для архиєрея та ченця розкуту сексуальну поведінку та грубо порушує священні канони (27, 42 та 54 правила святих апостолів).

Разом з тим,

              КЕРУЮЧИСЬ ДУХОМ ХРИСТИЯНСЬКОЇ ЛЮБОВІ,

              а також тим, що УАПЦ наразі не є канонічно визнаною Помісною Церквою світового православ’я, а, отже, формально               не зобов’язана ЗАВЖДИ та В УСЬОМУ діяти у точній відповідності до канонічного права Православної Церкви.

Фонд пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія закликає Предстоятеля УАПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Макарія та Архиєрейський Собор нашої Церкви УТРИМАТИСЯ від розгляду даного інциденту у церковному суді та НЕ ЗАСТОСОВУВАТИ стосовно архиєпископа Мстислава та його кліриків канонічних санкцій, що відповідають задокументованим на відео канонічним порушенням.

YYAR8347Голова Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія, вірна УАПЦ Наталія Шевчук.

Наразі не дуже грамотний митрополит Макарій очікує. Зрозуміло, що це черговий козир у його колоді, щоб поставити свою людину.

Сексуальною утіхою відпрацювала жителька села Новосілка позичений у сусіда обігрівач

Штендеры – недорогая и привлекательная реклама