Тернопільські актори Ірина Складан, Олег Кирилів, Ігор Наконечний, Сергій Бачик та Володимир Процюк зіграли у польській “Волині”

Поділитися
874eec86043b680fffdd3a65f9d949db
На фото акторка Ірина Складан.  За даними Вікіпедії Ірина Богданівна (нар. 11 жовтня 1966, м. Тернопіль) — українська драматична актриса. Дочка Богдана Стецька. Закінчила театральну студію при Львівському академічному драматичному театрі ім. М. Заньковецької (1986, нині національний театр), режисерське відділення Рівненського гуманітарного університету (2005). Від 1987 — у Тернопільському музично-драматичному театрі. Одночасно від 2005 — викладач майстерності актора у ТНПУ. Від 1998 — керівник молодіжного театру «Багато галасу» Галицького інституту ім. В. Чорновола (м. Тернопіль). Керівник самодіяльних колективів Тернопільської ЗОШ № 3, 10, 29.

Тернопіль шокований. Як могли тернопільські актори Ірина Складан, Олег Кирилів, Ігор Наконечний, Сергій Бачик та Володимир Процюк зігати в такому фільмі?…. Хоча, ще не в таких знімалися українські актори, наприклад, Ступки… Наші “митці” грали у “Волині” другорядні ролі… Хтось із львіських “слуг сцени”  прогнувся в головних ролях і не міг не знати про що фільм… Але, схоже, гроші не пахнуть… 200 доларів гонорару актору другого плану… Непогано… Іуда теж думав заробити… Душі тернопільських зрадників гріють хіба закиди, що простим роботягам, що вони ж теж їздять на заробітки до Польщі полуницю збирати… Але що тут порівнювати… Ну не має у них… Не дано… Та й хто ці актори в театральному житті Тернополя – нулі… Що були, що не має…

Олег Кирилів
Актор Олег Кирилів

Київський журналіст із Тернополя Іван Вербицький оприлюднив список акторів, які знімались «Wołyń» :”Поступово випливають імена тих мудачків, акторів з Тернополя, Львова, Франківська і Києва, які погодилися грати у польській агітці «Wołyń». Точніше, прізвища начебто є всі. Може хтось зайде у посилання і нижче наведений список доповнить. Тож, ось вони, герої.
Не засуджуйте їх. Бо іскуство, так само як спорт, внє палітікі.

Василь Василик, Львівський театр імені Марії Заньковецької
Роман Гавриш, Львівський театр імені Марії Заньковецької
Андрій Сніцарчук, Львівський театр імені Марії Заньковецької (грав офіцера НКВД)
Олесь Федорченко, Львівський театр імені Марії Заньковецької
Василь Коржук, Львівський театр імені Марії Заньковецької
Ірина Складан, Тернопільський обласний драмтеатр імені Тараса Шевченка
Олег Кирилів, Тернопільський обласний драмтеатр імені Тараса Шевченка
Ігор Наконечний, Тернопільський обласний драмтеатр імені Тараса Шевченка

Ігор Наконечний
35-річний актор тернопільського драмтеатру Ігор Наконечний

Сергій Бачик, Тернопільський обласний драмтеатр імені Тараса Шевченка
Володимир Процюк, актор з Тернополя
Віталій Салій, Київський театр на лівому березі
Борис Тріус, Львівський Театр юного глядача
Олександр Чешеров, Львівський Театр юного глядача
Роман Скоровський, актор зі Львова
Ігор Данчук, Львівський Перший академічний український театр для дітей та юнацтва
Георгій Поволоцький, Київ (до того знімався в «Слугє народа»)

Знайшов 16 тіл. Якщо всього їх було 30, то площина для пошуку ще немала”,- пише Іван Вербицький.

Сергій Бачик
Тернопільський актор Сергій Бачик

Тернопільська акторка Ірина Склада розповіла strana.ua поділилася подробицями зі зйомок. найбільше шокує з її  слів те, що кампанію з дискредитації фільму зараз ведуть ті актори, які хотіли, але не отримали в ньому роль…

Фильм “Волынь” о массовых убийствах украинцами поляков (т.н. “Волынской резне”), который на прошлой неделе вышел в прокат в Польше, уже успел приобрести имидж скандального. Ранее “Страна” писала о том, какие ожесточенные дискуссии развернулись вокруг картины в Польше и Украине. Фильм уже окрестили украинофобным, хотя в Украине в прокат он не вышел и не выйдет вообще. Но больше всего возмущает украинскую общественность, что в съемках приняли участие и украинские актеры. Сегодня был даже опубликован список с именами этих актеров.

Впрочем, как удалось узнать “Стране”, сами актеры не считают фильм антиукраинским. Об этом в эксклюзивном комментарии “Стране” рассказала Ирина Складан – одна из украинских актрис, которая снялась в фильме “Волынь”.

“В картине затронуты страницы нашей истории. Плохой, да. Не весьма приятной, да. Но мы никуда от нее не денемся. Это наша история. И мы должны учиться на ошибках наших родителей, дедов, чтобы не повторять их. А фильм именно о той искре (том чертике), которая есть в каждом из нас, и только от нас зависит, какой именно огонь разгорится из этой искры (в тот момент когда кто-то начинает “нашептывать”) – теплый, согревающий, огонь ненависти, который и приводит к вражде”, – говорит актриса. – “Очень хочется, чтобы украинцы прекратили жить по чьей-то подсказке, а начинали жить своим умом и уважать свою историю, какой бы она не была. Фильм не антиукраинский. Поляки (тоже те еще горячие головы) считают его антипольским. Фильм на самом деле о любви, которая несмотря на все трудности и перипетии ведет главную героиню к жизни. Кстати – любовь к украинцу”, – отмечает Ирина Складан.

Актор Володимир Процюк. Народився 18 травня 1990 року у селі Загір’я Зборівського району Тернопільської області. Ніколи не мріяв про кар’єру актора, але час від часу доля зводила Володимира зі сценою. Завдяки ролі царя Ірода у новорічному вертепі молодого аматора помітив народний артист України В’ячеслав Хім’як. Тоді Володимиру випала нагода спробувати себе на театральній сцені. І у 17 років він вирішив вступити в Тернопільський національний педагогічний університет на кафедру інституту мистецтв. Під час навчання почав грати у постановках. На 4-му курсі був кращим студентом року.
Актор Володимир Процюк. Народився 18 травня 1990 року у селі Загір’я Зборівського району Тернопільської області. Ніколи не мріяв про кар’єру актора, але час від часу доля зводила Володимира зі сценою. Завдяки ролі царя Ірода у новорічному вертепі молодого аматора помітив народний артист України В’ячеслав Хім’як. Тоді Володимиру випала нагода спробувати себе на театральній сцені. І у 17 років він вирішив вступити в Тернопільський національний педагогічний університет на кафедру інституту мистецтв. Під час навчання почав грати у постановках. На 4-му курсі був кращим студентом року.

По словам актрисы, кампанию по дискредитации фильма сейчас ведут те актеры, которые хотели, но не получили в нем роль. Но по ее словам, ни с какой агрессией по отношению к себе из-за участия в фильме она не столкнулась.

“Люди, которые не видели фильм, но очень хотят сделать себе имя, будут писать всевозможные небылицы. Почему я должна бояться за свою безопасность? Я не совершила преступления, никого не обворовала, не убила. Я исполняю свою работу (надеюсь хорошо это делаю, иначе режиссер с мировым именем не взял бы меня на эту роль). Работать с человеком, режиссером такого уровня – это честь для любого актера. И самый большой шум поднимают сейчас именно, те кто не прошел по кастингу”, – считает артистка.

Она добавляет, что украинское Министерство иностранных дел решило не пускать фильм в открытый просмотр. “Завтра должен был состояться закрытый просмотр в Киеве (кажется, в рамках фестиваля польского кино). Но будет он или нет – сказать трудно. Мне сегодня написал второй режиссер фильма, что на Рождество можно будет увидеть фильм в интернете”, – рассказала Ирина Складан.

Как ранее сообщала “Страна”, украинский МИД пояснил, что не отменял, а перенес показ скандального фильма о Волынской резне “на более поздний период, по согласованию сторон”, повідмляє strana.ua

На Чортківщині селяни перекрили дорогу через побрехеньки чиновників

Поради щодо перевезення небезпечних вантажів