Тернопільські працівники “Торгового світу” шукають свої гроші

Поділитися

Соціально-накопичувальну програму “Ровекс-оберіг” запровадили ще у 2004 році, запевняють працівники мережі супермаркетів “Торговий світ”.

Однак зараз їм важко не те що повернути свої гроші, а й довести саме існування такої програми

Щомісяця, за словами колишніх працівників “Торгового світу”, з їхньої заробітної плати стягували 10% від заробленої суми. На них, за умовами накопичувальної програми, нараховували дивіденди. Після двох років накопичень вкладники мали право забрати свої кошти.

Втім, як розповідають люди, гроші їм повертали лише у разі нещасних випадків, хвороби, а відсотки тільки після п’яти років участі у програмі.

* Гроші нам повертали до 2008 року, – розповідає колишня працівниця “Магазину №70” Ірина Засєдко. – Згодом ці рахунки заморозили, проте відсотки із заробітної плати й надалі стягували. Коли ж цьогоріч змінювались власники мережі і нас звільняли з роботи, то на зборах відділ кадрів запевнив, що гроші з програми нам повернуть за два місяці. Проте так і не повернули.

Зі слів жінки, працівники згодом зверталися у центральний офіс. Там їх попросили зачекати ще півроку. Письмової гарантії людям щодо повернення грошей не дали.

* Після такої відповіді ми побували і в заступників голови держадміністрації, – додає пані Засєдко. – Носили заяву і в прокуратуру. Там кажуть, що проводять перевірку.

Як розповідають працівники, вони оббивали пороги облдержадміністрації та офісів колишніх власників. 22 грудня працівники “Торгового світу” написали колективне звернення на ім’я голови облради, а 28 грудня влаштували мирну демонстрацію під стінами обласної адміністрації.

* Коли ми зустрічалися з екс-власником ТОВ “Ровекс”, а нині – першим заступником голови облради Сергієм Тарашевським, він сказав, що для виплат немає грошей. А вже під час іншої зустрічі пан Тарашевський заперечував, що така програма взагалі діяла. До слова, копій договорів, які ми підписували, не маємо – вони залишилися в офісі. Тож тепер довести щось за допомогою документів важко.

Зустрічався з колишніми працівниками Сергій Тарашевський й під час мітингу. Втім, домовитися йому з мітингувальниками не вдалося. Як прокоментував ситуацію “20 хвилин” пан Тарашевський, претензії саме до нього з боку працівників – безпідставні.

– Свого часу була думка про те, щоб зробити таку програму для людей, які пропрацювали у нас більше 2 і 5 років, – каже пан Сергій. – Але це були наміри. Ніяких офіційних відрахувань із зарплат працівників у рамках програми „Ровекс-оберіг” не було.  Фінансово-економічна криза позначилася на роботі фірми, а відтак програму не вдалося реалізувати.

Тож, зі слів пана Тарашевського, люди вимагають грошей, які вони могли б отримати, якби така програма працювала. До того ж, він зауважує, що вже близько десяти років не є директором ні цієї, ані іншої фірми. А відтак прямого стосунку до справи не має.

20 хвилин

У Львові Михайла Цимбалюка 64% сприймає як дружнього кота-Леопольда з готовим місцем при владі для усіх

Конкурс під назвою “Love story” на найромантичнішу відеоісторію започаткував сайт http://nter.net.ua/