Володимир Дзюра – кращий винахідник Тернопільської області

Поділитися

Довідка

Народився 18 жовтня 1982 року в м. Дрогобичі. У цьому ж році переїхав до м. Тернополя. У 1999 році закінчив Тернопільську ЗОШ №15 з похвальними грамотами. У юному віці активно займався спортом. Неодноразовий призер обласних змагань з веслування на байдарках, успішно виступав на всеукраїнських змаганнях, де входив до десятки кращих веслярів України.

У 1999 році поступив на 1-й курс ТДТУ. Освіта вища, спеціальність технологія машинобудування: освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра, з відзнакою – 2003 р.; спеціаліст, з відзнакою – 2004 р.; магістр з відзнакою – 2005 р. У 2005 році поступив в аспірантуру ТДТУ ім. І. Пулюя, яку закінчив достроково, захистивши у 2007 році кандидатську дисертацію на тему: «Технологічне забезпечення виготовлення внутрішніх півкруглих шліцьових канавок» за спеціальністю – технологія машинобудування (науковий керівник доктор технічних наук, професор Богдан Матвійович Гевко).

 

–         Науковою роботою я почав займатись з 4-го курсу в період навчання у нашому університеті, і продовжив, навчаючись в магістратурі,- розпочав розповідь Володимир Дзюра. – Основним напрямком моєї науково-дослідної діяльності є розробка та дослідження технологічних процесів виготовлення шліцьових отворів, а також конструювання нових типів гвинтових робочих органів. Перші публікації наукових праць з’явились у 2003 році. Мої наукові інтереси формувались під впливом професорів Б. М. Гевка і П.Д. Кривого, доцентів І.Г. Ткаченка., А.В. Матвійчука.

З січня 2008 року Володимир Дзюра почав працювати молодшим науковим співробітником кафедри технології машинобудування по держбюджетній темі “Науково-технологічні основи однозернового висіву насіння механічним висівним апаратом”. Згодом  асистентом кафедри технології машинобудування університету, а з вересня 2009 і по даний час Володимир Олексійович – старший викладач кафедри технології машинобудування та автомобілів нашого вузу.

–         Мені подобається моя робота, – розповідає вчений. – На кафедрі виконую обов’язки заступника завідувача кафедри технології машинобудування та автомобілів, вченого секретаря кафедри, а також працюю відповідальним виконавцем держбюджетних і господарсько-договірних тем

У 2009-2010 роках Володимир Олексійович приймав безпосередню участь у підготовці ліцензійної справи напряму підготовки “Автомобільний транспорт”.

 

Приємно відзначити, що з 2008 року Володимир Дзюра займає посаду голови Ради молодих учених і спеціалістів нашого університету, а також член вченої та науково-технічної ради вузу. Окрім того, був вченим секретарем багатьох конференцій місцевого, всеукраїнського та міжнародного рівнів.

За свою наукову роботу. Володимир Дзюра відзначений престижними стипендіями, грамотами і нагородами, зокрема у 2008-2010 роках він стипендіат Кабінету Міністрів України для молодих учених, відзначений грамотою ректора за значні успіхи в навчанні та грамотою голови Тернопільської обласної ради за багаторічну сумлінну працю, значні наукові досягнення. Особливим досягнення молодого науковця було визнання його кращим винахідником Тернопільської області 2009 року.

 

Сьогодні Володимир Дзюра автор понад 90 науково-методичних публікацій, з яких понад 40 статей у фахових виданнях та тез конференцій, має 35 патентів на винаходи та 15 методичних розробок.

–         Володимир Олексійович завжди відрізнявся надзвичайною цілеспрямованістю та працездатністю, – розповідає завідувач кафедри технології машинобудування та автомобілів. д.т.н., професор Гевко Богдан Матвійович – науковий керівник Дзюри В.О. – Також можна відзначити те, що він завжди відмінно справляється з поставленими на нього обов’язками, незважаючи  на складність поставленого завдання. Тому й не дивно, що за кілька років він став моїм заступником.

Дзюра В.О. є фахово підготовлений спеціаліст, людина яка користується авторитетом студентів і викладачів університету, багато допомагає студентам і колегам в навчанні та повсякденному житті, ввічливий, вихований та працелюбний. Також слід відзначити його великий інженерно-технічний світогляд в галузі машинобудування і відповідних теоретичних напрямків, що з використанням сучасних технічних засобів дає можливість ефективно вирішувати складні науково-технічні завдання. Про системний підхід в роботі науковця говорить той факт, що він володіє однаково глибокими знаннями в галузі фундаментальних і прикладних інженерних наук, а також практичної реалізації своїх ідей у вигляді патентів і виготовленні експериментальних взірців.

 

На фото: Володимир Дзюра (справа) разом з науковим керівником Богданом Гевком (у цетрі) та колегою по роботі.

На Тернопільщині знову проблеми зі світлом

22 травня Рухівці Тернопільської крайової організації взяли участь у заходах, присвячених Героям національно-визвольного руху С. Бандері, Я. Стецьку, В. Чорноволу (фото)