«Легенда УПА» ожила на Теребовлянщині!

Поділитися

19-20 травня поблизу міста Теребовля відбулася восьма обласна теренова гра для молоді “Легенда УПА”, у якій взяли участь команди із 10 районних центрів Тернопільщини та міста Тернополя. Організаторами теренової гри виступили громадська організація «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», Управління у справах сім’ї та молоді та Управління освіти та науки Тернопільської обласної держадміністрації.

Протягом двох таборових днів школярі Тернопільщини змагалися в спортивному, туристичному, інтелектуальному та творчому напрямках. Так, з першого дня хлопці та дівчата випробували свої сили на смузі перешкод та  турнірі з пейнтболу. Їх інтелектуальні здібності та знання з історії організатори табору перевірили у брейн-ринзі на тему українського національно-визвольного руху. Увечері традиційно мнківці влаштували для учасників теренової гри таборову ватру, де школярі з кожного району не лише продемонстрували свої таланти та творчі здібності, а й мали змогу у всій красі представити свій край. Також учасники кожного району привезли із собою творчі вироби, присвячені 100-річчю із дня народження голови проводу ОУН Ярослава Стецька.

Другий день пройшов не менш насичено. Таборовики вправлялися в орієнтуванні на місцевості та веденні тактичних дій під час теренової гри, метою якої було відшукати загублений прапор та відвоювати його у представників проводу табору.

В насиченій та цікавій грі із незначним відривом вже втретє перемогу здобула команда Бучацького району, друге місце посіли гравці міста Тернополя (школа №24), а третє місце вибороли представники Зборівського району. На закритті гри переможці та учасники були нагородженні кубком, грамотами та цінними подарунками.

Організатори висловлюють подяку Тернопільській обласній державній адміністрації, ГО «Українська справа» та Валентину Наливайченку, а також Теребовлянській Районній держадміністрації за допомогу в проведенні теренової гри «Легенда УПА»

 

Довідково: теренова гра «Легенда УПА»- патріотичний захід, що ставить собі за мету моральну, фізичну та розумову підготовку молоді до виконання нею військового обов’язку перед Українською Державою у лавах Збройних Сил та інших силових структур України. Є хорошою альтернативою грі «Зарніца», яку зараз пропагує антиукраїнський міністр освіти Табачник.

Сама ж гра приурочена легенді, згідно з якою у травні 1945 року сотня УПА отримала наказ переправити у Карпати прапор штабу УПА. В теребовлянських лісах воїни потрапили у засідку і загинули у нерівному бою. Однак штабне знамено так і не потрапило до рук ворогів, натомість з’являється кожної весни на місці бою як символ нескореності українського народу.

 

  Прес служба ТОО МНК

А коли ви бачили останній раз захід сонечка в Тернополі?

Щиро дякуємо всім друзям «Цвіту вишиванки»