Нарешті стало відомо, чому архиєпископ Нестор та о.Зінкевич “розправились” з архиєпископом Іовом

Поділитися
Відбулося засідання священного синоду Української православної церкви Київського Патріархату. Серед іншого, було прийнято рішення щодо Тернопільської єпархії.      
ЖУРНАЛ № 33
  ЗАСІДАННЯ СВЯЩЕННОГО СИНОДУ
УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ
КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ
      
від 20 жовтня 2012 року під головуванням Святійшого Патріарха
Київського і всієї Руси-України ФІЛАРЕТА
     
СЛУХАЛИ:
 
Прохання духовенства Тернопільсько-Кременецької та Тернопільсько-Бучацької єпархій про об’єднання цих єпархій в одну, а також прохання духовенства Чортківського деканату Тернопільсько-Кременецької єпархії про включення його до складу Тернопільсько-Бучацької єпархії відповідно до територіального поділу області.
 
ДОВІДКА:
 
Згідно рішення Священного Синоду (журнал №19 засідання Священного Синоду від 13 травня 2012 р.) преосвященний Нестор, архієпископ Тернопільський і Бучацький, був призначений керуючим Тернопільсько-Кременецькою єпархією за сумісництвом. Протягом часу, який минув, духовенство Тернопільсько-Кременецької та Тернопільсько-Бучацької єпархій неодноразово надсилало на адресу Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета і Священного Синоду прохання про об’єднання вказаних єпархій в одну Тернопільську єпархію.
 
Також духовенство Чортківського деканату Тернопільсько-Кременецької єпархії звернулося до Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета з проханням благословити включити вказаний деканат до складу Тернопільсько-Бучацької єпархії відповідно до історичних обставин та територіального поділу області.
 
Відповідно до законодавства України зміна єпархіального підпорядкування релігійної громади тягне за собою внесення змін до Статуту громади й інших правоустановчих документів, в тому числі на землю і парафіяльні будівлі.       
 
УХВАЛИЛИ:
 
1. Враховуючи бажання духовенства і наявність єдиного постійного керуючого архієрея, вважати Тернопільсько-Кременецьку та Тернопільсько-Бучацьку єпархії єдиною єпархіальною структурою. Проте, враховуючи виникнення складних документальних процедур вважати недоцільним юридичне об’єднання Тернопільсько-Кременецької і Тернопільсько-Бучацької єпархій в єдину юридичну особу.
 
2. Визначити, що преосвященний архієпископ Нестор (Писик) є у рівній мірі єдиним керуючим архієреєм Тернопільсько-Кременецької і Тернопільсько-Бучацької єпархій Української Православної Церкви Київського Патріархату.
 
Під час богослужінь в межах Тернопільсько-Кременецької єпархії поминати преосвященного Нестора, як архієпископа Тернопільського і Кременецького, в межах Тернопільсько-Бучацької єпархії поминати преосвященного Нестора, як архієпископа Тернопільського і Бучацького.
 
Під час спільних богослужінь та поза межами вказаних єпархій преосвященному Нестору мати титул «Тернопільський, Кременецький і Бучацький».
 
3. Преосвященному архієпископу Нестору спільно з духовенством довірених йому єпархій поступово привести структуру єпархій у відповідність до визначеного канонами і Священним Синодом територіального принципу розподілу парафій.
 
4. Задовольнити прохання Чортківського деканату  Тернопільсько-Кременецької єпархії та відповідно до історичних обставин і територіального поділу області включити його до складу Тернопільсько-Бучацької єпархії.
  
ПАТРІАРХ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ РУСИ-УКРАЇНИ ФІЛАРЕТ
 
МИТРОПОЛИТ ЛЬВІВСЬКИЙ І СОКАЛЬСЬКИЙ ДИМИТРІЙ
 
МИТРОПОЛИТ БІЛГОРОДСЬКИЙ І ОБОЯНСЬКИЙ ІОАСАФ
 
АРХІЄПИСКОП МИКОЛАЇВСЬКИЙ І БОГОЯВЛЕНСЬКИЙ ВОЛОДИМИР
 
АРХІЄПИСКОП ДОНЕЦЬКИЙ І МАРІУПОЛЬСЬКИЙ СЕРГІЙ
 
АРХІЄПИСКОП РІВНЕНСЬКИЙ І ОСТРОЗЬКИЙ ІЛАРІОН
 
АРХІЄПИСКОП ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ І БОРИСПІЛЬСЬКИЙ ЕПІФАНІЙ
 
МИТРОПОЛИТ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ І ГАЛИЦЬКИЙ ІОАСАФ
 
АРХІЄПИСКОП ЖИТОМИРСЬКИЙ І ОВРУЦЬКИЙ ІЗЯСЛАВ
 
ЄПИСКОП ХАРКІВСЬКИЙ І БОГОДУХІВСЬКИЙ ЛАВРЕНТІЙ
 

У Тернополі розпочався об’єднавчий процес між Українською Автокефальною Православною Церквою (УАПЦ) та Українською Православною Церквою Київського Патріархату. Патріарх Філарет каже про алкоголізм (відео)

 

Іова відправили у столичний монастир

 

Як Патріарх Філарет покарав архієпископа Тернопільсько-Кременецького Іова (офіційний документ)

 

Хто вони, священики від політики та бізнесу? (Історія клану Зінкевичів від прихильників архієпископа Іова))

 

У церковному православ’ї на Тернопільщині – скандал. «Розгрібати» приїхав Патріарх Філарет (відео)

 

Архієпископ Тернопільський і Кременецький Іов (Павлишин) своїми діями виключив себе зі складу єпископату УПЦ КП і більше не належить до Української Православної Церкви Київського Патріархату

У селі Будилів презентували книгу Світлани Лісовської “Джерело духовного зростання”

Політична правда вустами гумористів (відео)