Михайло Апостол: “Великі компанії, фірми, підприємства працюють через різні тіньові схеми, офшорні зони, ухиляючись від відрахування належних платежів”

Поділитися

В історії парламенту був такий період, коли Партія регіонів блокувала парламентську трибуну місяцями. Опозиції ж вдалося всього за кілька днів спротиву домогтися особистого голосування депутатів, чого не було впродовж 20 років. Крім того, у парламенті більшість депутатів розмовляють українською мовою.
А загалом, «політика – це мистецтво домовлятися. Так як, може бути чудовий законопроект, але поданий від опозиції, і за нього не проголосують комуністи та регіонали. І навпаки. Тому, мені приємно, що багато законопроектів від комітету агропромислового розвитку, у який я входжу, набирають під час голосування близько 300 голосів. Бо це професійні законопроекти, над якими працюють представники різних політичних сил».
«Якщо говорити про мою законодавчу роботу, то із 77 поправок до чинних Законів, які запропонував, пройшли 44. В даний час зареєстровано моїх особистих 10 законопроектів по сільському господарству, основна мета яких – захист середніх і малих фермерів. Бо нині їх підминають під себе і нищать агрохолдинги. Коли у вересні будемо приймати закон про обіг землі, ставитимемо великих землекористувачів у певні рамки, щоб вони обов’язково розвивали тваринництво» ˗ наголосив Михайло Апостол.
Разом з цим, депутати від опозиції принципово не голосували за вексельні законопроекти від уряду, хоч три з них, на жаль, все-таки були прийняті. Ці закони нагадують ситуацію, коли потопаючий хапається за останню соломинку. Тобто, векселями будуть розраховуватися з підприємствами і підприємцями, яким держава заборгувала по сплаті ПДВ, за виконання ними ремонту доріг, шкіл, дитсадків, інших видів соціальних робіт. Людям дадуть папірець з відтермінуванням платежів від 1 до 5 років із ставкою 5 відсотків. Це – ручне управління економікою, ручний механізм відшкодування державних коштів. У нинішній складній ситуації, коли не працює економіка, не наповнюється бюджет і загальний дефіцит Держбюджету та Пенсійного фонду уже сягає 50 млрд. доларів, цими вексельними законами тимчасово дещо послаблюється навантаження на бюджет. Але як настане час повернення платежів, то в першу чергу їх віддаватимуть тим, хто погодиться залишити третину чи половину належних йому коштів, аби отримати хоч щось. Ці вексельні закони не що інше, як відмивання обігових коштів підприємців і вбивча ініціатива уряду для малого та середнього бізнесу.
«Мені здається, що багато людей, які випадково потрапили у верхні ешелони влади, ніколи не займалися реальною економікою, не створювали робочих місць і не розуміють, що малий і середній бізнес – основні наповнювачі бюджету та різних фондів. Бо великі компанії, фірми, підприємства працюють через різні тіньові схеми, офшорні зони, ухиляючись від відрахування належних платежів» – підсумував Михайло Апостол.

У Тернопіль приїхав цирк “Аншлаг”

Заява Міністерства закордонних справ Грузії з нагоди п’ятої річниці російсько-грузинської серпневої війни 2008 року