Невже депутати Тернопільської облради пограбують Петриківський обласний комунальний дитячий будинок-інтернат? (фото, відеорепортаж)

Поділитися
Весь скандал за цю землю: на передньому плані 4 гектари "геріатричного" і на задньому плані чорніють 10 га будинку-інтернату. Землі розташовані відразу за складськими приміщеннями видавництва "Школярик" (де колись були локатори) і тягнуться аж до місцевого озера. Навпроти цих земель у бурянах сотні недобудованих хат. Детальний фоторепортаж - у першому матеріалі "ПРО ВСЕ"

Тернопільська інтернет-газета “ПРО ВСЕ” писала про те як депутати організували земельну аферу в Петриках на 7 мільйонів доларів.

Дана публікація мала значний резонанс, оскільки ганебне офіційне рішення рішення постійної комії обласної ради  з питань соціальної політики та праці, міграції, у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів під головуванням  свободівки Марії Чашки вже прийнято і вивішено навіть на сайті Тернопільської обласної ради. Про те, що рішення зворохобить настільки громадськість,  не сподівались й свободівці, які неофіційно кажуть, що Чашку “відмажуть”, не виносячи його на розгляд сесії або не прийнявши під час розгляду на сесії облради питання передачі- 14 гектарів Петриківського обласного геріатричного пансіонату та Петриківського обласного комунального дитячого будинку-інтернату. Дана оборудка на 7 мільйонів доларів не буде проведена ще й тому, бо саме у цій частині Петриків кожна друга  земельна ділянка, на якій нібито проводять будівництво, насправді заростає бур’янами. Проте, найважливішим аргументом, щоб не забрати землю у дітей-інвалідів та літніх людей є те, що вона їм вкрай необхідна. Журналісти інтернет-газети “ПРО ВСЕ” та газети “Номер один” напросилися в гості до директора Петриківського обласного комунального дитячого будинку-інтернату Михайла Новосада. Чоловік очолює даний заклад майже три десятиліття. Михайло Іванович провів для преси екскурсію всією територією: показав землі, про які йдеться у рішенні. Наразі вони оброблені. Врожай зібрано. Лише земля геріатричного пансіонату поки не зорана, хоч врожай зібрано, оскільки через “земельну аферу” депутатів-свободівців не має сенсу її впорядковувати.

Найбільшим аргументом, що чорноземи не можна забирати в дитячого будинку-інтернату є те, що землі потрібні їм для трудової реабілітації дітей і розташовані вони у 5-10 хвилинах ходьби від  навчальних корпусів. Разом з тим, не подумайте, що діти там мають норми і трудодні як у колгоспі. Ніхто дітей не змушує виконувати якийсь план. Це скоріше робота для власного розвитку дитини. А як бути, коли інтернату дадуть землю за десятки кілометрів? Невже в когось з депутатів підніметься рука проголосувати за таке ганебне рішення? Звичайно, це справа сумління кожного обранця. Можливо, новообраний голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець не дозволить скривдити знедолених?

Поки ж тривають земельні перипетії, журналісти переконалися, що директор Петриківського обласного комунального дитячого будинку-інтернату п. Новосад – справжній господар: всі приміщення добротно відремонтовані, у підсобному господарстві тримають до пів сотні свиней, робота ведеться настільки справно, що навіть представники німецького благодійного Фонду підтримки науки і культури міста Гамбурга вже багато років надають допомогу цьому закладу.
Сам керівник фонду не приїжджає, бо колись його викрали в Україні з метою викупу, але його фахівці регулярно відвідують заклад. Навіть збудували невеличкий готель, щоб батьки діток мали змогу десь зупинитись, коли  приїжджають.

Сьогодні у газеті “Номер один” також вийшов матеріал на цю тему Земельна оборудка у Петрикові на 7 мільйонів доларів 

У статті згадано, комунальні заклади не мають земельних актів на землю. Про це журналісту бідкається одіозний свободівський діяч, а нині керуючий справами обласної ради Ігор Дулеба. Насправді, це лише технічна документація, яку за сприяння керівництва Тернопільської обласної ради можна зробити “як два пальці…”.

Спілкуючись з паном Новосадом, журналісти зрозуміли, що чоловікові залишилось кілька років до пенсії. Воювати за землю з депутатами він не буде. Працюватиме у законодавчому полі. Сподівається, що через таку скандальну ситуацію його не звільнять, замінивши на поступливого керівника, який “розбазарить” все і вся.

“Тернопільські театральні вечори” дадуть нового керівника театру?

***

Як до Тернополя “прилітали” інопланетяни (фото)

***

Після співпраці з мером Тернополя перший заступник прокурора області піде на пенсію “в портянках от Версачі”

***

Як будівельний аферист з Тернополя Щепановський “відсидів”, а нині відпрацьовує у теплицях Фірташа

***

Як бучацькі дівчата мусіли в Тернополі прапори носити

***

Агрохолдинг “Мрія” розпочав ремонт доріг, які знищив фурами на Тернопільщині?

***

Нардеп розповів про “тернопільських китайців” з мертвими президентами (відео)

***

Виявляється, крім Партії регіонів, на Тернопільщині ніхто не вміє вирощувати хліб

***

Понад 30 тисяч жителів Тернопільщини нині перебувають за кордоном

***

Збірна України перемогла Францію 2-0!!!

***

Трафікогенерація із соцмереж в Україні та у Тернопільській області

Владислав Ващук потрапив у страшне ДТП. Екс-футболіст у лікарні