«Оркестрі Волі» вкотре навішали локшини

Поділитися

Днями Тернопільський муніципальний духовий оркестр «Оркестра Волі», який очолює заслужений працівник культури України Володимир Грицай, відзначив свій 25-річний ювілей. Урочини з цієї нагоди відбувалися у Палаці культури «Березіль». Оркестранти подарували гостям свята чудовий майже тригодинний концерт, який супроводжувався бурхливими оваціями та вигуками «браво!». Було й чимало подарунків, з якими на свято завітали шанувальники духового мистецтва та цього чудового колективу зокрема.

Привітати ювілярів прийшли і представники міської влади. Сергій Надал вручив подяки міського голови та іменні годинники кільком учасникам оркестру. Присутні в залі оцінили це як чергову «показуху», бо такий заслужений колектив, яких одиниці не лише у Західному регіоні, а й в Україні загалом, заслуговує значно більшого. Через півгодини після того, як Сергій Надал залишив сцену, ведучий святкового дійства Олег Герман повідомив: « Міський голова вирішив, що на святі мало квітів і передав ось цей чудовий кошик». Як резонно зауважують наші сусіди росіяни, «умная мисля приходит опосля».

Згодом до привітань доєднався і керівник культурної галузі міста Олександр Смик і повідомив, що з нагоди поважного ювілею міська рада дарує усім 44-ом оркестрантам сценічні костюми. Здавалося б, вони мали неймовірно зрадіти цій звістці, проте, на їхніх обличчях лише промайнула іронічна посмішка. З’ясувалося, усе це, як мовиться, вилами по воді писано, адже грошей не вистачає навіть на елементарне утримання колективу та виплату заробітної плати. Постає резонне запитання: кому потрібна ця словесна локшина? Адже, якщо міська рада й хотіла зробити ювілярам такі потрібні подарунки, бо нинішнім костюмам уже більше десяти років, то мала б подбати про це заздалегідь, підключивши до справи спонсорів і меценатів, більшість з яких поки що лише на словах вболівають за культуру та мистецтво.

Віра КВАСНИЦЯ.

Євромайдан 2013: обличчя Тернополя і питання без відповідей

Герої не вмирають