Росіяни на Тернопільщині про всяк випадок тренуються гасити пожежі на своїх нафтобазах

Поділитися

 На нафтобазі ПІІ «ЛУКОЙЛ-Україна» у м.Кременці проведено штабне об’єктовенавчання з гасіння умовної пожежі внаслідок витоку нафтопродуктів. Співробітники нафтобази продемонстрували високу швидкість реакції і перевершили нормативні показники, передбачені в подібних ситуаціях.

 

Система швидкого реагування у надзвичайній ситуації відпрацьована на Кременецькій нафтобазі на прикладі пожежі. Згідно сценарію, через розгерметизацію фланцевого з’єднання під час зливу бензину відбувається витікобсягом 200 літрів. Займання ж розпочинається внаслідок виникнення іскри статичної напруги.

У відповідності до процедур, протягом перших 3 хвилин з моменту витоку старший оператор бази по внутрішній радіостанції дає запит оператору зі зливання про підтвердження або скасування тривоги, потім оповіщення отримують керівництво бази, відповідальний керівник з ліквідації аварійної ситуації, пожежно-рятувальна служба, медична служба, РВ УМВС в області, Відділення з постачання та реалізації газу, керівництво районної державної адміністрації, черговий залізничної станції. Негайно відключаються електроприводи і застосовуються інші термінові заходи, що дозволяють не допустити або мінімізувати негативні наслідки.

Гасіння умовної пожежі тривало протягом 33 хвилин. За цей час робота всіх співробітників нафтобази була переведена в режим надзвичайної ситуації, створено штаб для координації дій персоналу. Оператори бази зберігання нафтопродуктів перекрили зливні пристрої і люки залізничних цистерн, активували глибинні насоси для поповнення водою підземних пожежних резервуарів та ліквідували пожежу за допомогою повітряно-механічної піни.

«Від злагоджених і правильних дій співробітників та пов’язаних з об’єктом державних служб залежить безпека не тільки самої нафтобази, але, що найважливіше, персоналу і жителів прилеглих територій. Усвідомлюючи всю відповідальність, наші співробітники діяли настільки чітко, що фактичний час, витрачений на локалізацію надзвичайної ситуації, виявився значно меншим за передбачені нормативи»,зазначив завідувач Кременецької бази зберігання та переробки нафтопродуктів Сергій Пчеленков.

Крім реагування, штаб нафтобази з ліквідації наслідків НС проводить необхідні дії з евакуації, визначає масштаб аварії і кількість основних засобів для ліквідації наслідків.

Навчання відбулися за участю представників вищого ешелону органів місцевої влади та ключових державних служб, у тому числі вищого командування Державної служби надзвичайних ситуацій.

«Кременецька нафтобаза, введена в експлуатацію після повної модернізації у 2011 році, сьогодні є одним з найсучасніших і технічно оснащених комплексів в Україні та, безсумнівно, входить до числа найкращих із забезпечення безпеки та раннього виявлення аварійних ситуацій. Проведене на високому рівні навчання це підтвердило, а також продемонструвало високий професіоналізм наших співробітників», прокоментував Андрій Гаврилець, генеральний директор ПІІ «ЛУКОЙЛ-Україна».

“Тернопільські театральні вечори” дадуть нового керівника театру?

***

Після співпраці з мером Тернополя перший заступник прокурора області піде на пенсію “в портянках от Версачі”

***

Як будівельний аферист з Тернополя Щепановський “відсидів”, а нині відпрацьовує у теплицях Фірташа

***

Як бучацькі дівчата мусіли в Тернополі прапори носити

***

Агрохолдинг “Мрія” розпочав ремонт доріг, які знищив фурами на Тернопільщині?

***

Нардеп розповів про “тернопільських китайців” з мертвими президентами (відео)

***

Виявляється, крім Партії регіонів, на Тернопільщині ніхто не вміє вирощувати хліб

***

Понад 30 тисяч жителів Тернопільщини нині перебувають за кордоном

***

Збірна України перемогла Францію 2-0!!!

***

Панорамний Тернопіль: 152 кілометри і 19 тисяч фотографій

Як збірна України готувалась до матчу-відповіді з Францією

Директора Канівського заповідника зняли через небажання брати участь у “деяких оборудках”