Уряд та Президент мають чотири дні, щоб відвернути настання кримінально караних наслідків для Азарова

Поділитися

Директор юридичної компанії “Lions Litigate” Станіслав Батрин вважає, що в уряду і Президента залишилося 4 дні для того, щоб відвернути настання кримінально караних наслідків для очільника Кабміну М.Азарова, повідомляє УНН.

Юрист нагадав, що представники опозиції вимагають порушити кримінальну справу проти М.Азарова та членів його уряду на підставі наявності складу злочину, передбаченого ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

“У заяві про злочин дослівно процитована кваліфікація діям уряду, яку я надав ще кілька днів тому у провідних ЗМІ”, – зазначив С.Батрин, додавши, що “ми звертали увагу політиків, що для того, щоб кваліфікувати дії Азарова та уряду як перевищення влади необхідно вказувати на наслідок: незаконні дії мають завдати істотної шкоди охоронюваним законом правам, інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам”.

“Очевидно, що головним доказом завдання шкоди державним та громадським інтересам буде фактичне непідписання Угоди з ЄС у Вільнюсі 29 листопада, оскільки створено перепону для підписання документу шляхом видання незаконного розпорядження. Існування розпорядження КМУ наразі призводить до неможливості реалізації положень Указу Президента України “Про затвердження Стратегії інтеграції України до Європейського Союзу”, Закону України “Про засади внутрішньої і зовнішньої політики”, Указу Президента України № 127/2013 Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 березня 2013 року “Про невідкладні заходи щодо європейської інтеграції України”. Таким чином, заяву про злочин відносно перевищення керівником уряду владних повноважень потрібно подавати 29 листопада, коли відбудеться зрив Угоди про асоціацію”, – пояснив юрист.

“Отже, у Прем’єр-міністра і Президента залишилося 4 дні для того, щоб відвернути настання наслідків, які можна буде кваліфікувати як злочинні. Якщо “розпорядження про призупинення асоціації” не буде скасоване, настає кримінальна відповідальність за ст. 365 КК України”, – зазначив юрист.

Нагадаємо, народні депутати від фракції “Батьківщина” Володимир Яворівський та Василь Пазиняк звернулися до Генерального прокурора України із заявою про вчинення Прем’єр-міністром України Азаровим М.Я. та членами Кабінету міністрів України злочину, передбаченого статтею 365 Кримінального кодексу України.

На думку нардепів, призупинивши підготовку до підписання Угоди про євроасоціацію України, уряд “порушив ст.19 Конституції України та перевищив свої повноваження, оскільки розпорядження Кабінету міністрів України від 21 листопада 2013 р. № 905-р суперечить актам Президента України та законам України”.

“…Вимагаємо порушити кримінальну справу проти Прем’єр-міністра України Азарова Миколи Яновича та членів Кабінету міністрів України, які на засіданні Уряду 21 листопада 2013 року підтримали розпорядження “Питання укладання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їх державами – членами, з іншої сторони”, передбачену статтею 365 (Перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України”, – зазначається у документі.

Хто переміг у XI Всеукраїнському фестивалі “Тернопільські театральні вечори. Дебют – 2013″

***

За 5 хвилин до початку сесії міської ради на Євромайдані в Тернополі прийшло менше тисячі людей

***

Тернопільський “Беркут” поїхав до столиці “на заробітки”

***

Поки в Тернополі проходив Євромайдан, в облдержадміністрації окремі молодіжні лідери “кавували”

***

На засідання Громадської ради прийшло аж 8 членів, які прислуговують владі!

***

Тернопільські театральні вечори: волинська “замовлена любов” неймовірна!

***

Невже депутати Тернопільської облради погрбують Петриківський обласний комунальний дитячий будинок-інтернат? (фото, відеорепортаж)

В Івано-Франківську на Євромадан вийшло декілька тисяч студентів, а в Тернополі – жодного!

У Тернополі влада відмикає онлайн-трансляцію з Євромайдану