В Україні триває випробування ракет, вертольотів, літаків та інших військових машин

Поділитися

У Державному науково-випробувальному центрі Збройних Сил України на замовлення Начальника Озброєння Збройних Сил України та спільно з численними представниками вітчизняного військово-промислового комплексу тривають заходи з продовження ресурсу різних видів ракетного озброєння до бойових машин Сухопутних військ, вертольотів, кораблів, літаків, повідомили УНН у прес-службі Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України.

Протягом останніх місяців випробувальними бригадами Центру були проведені контрольні льотні випробування керованих ракет різних типів та модифікацій – “Оса”, “Х-25” та інших. На полігонах “Чауда”, “Повурськ” та на морському полігоні в акваторії Чорного моря практично перевірено функціонування та безпеку зазначених виробів при застосуванні за призначенням, проведено оцінку відповідності кількісних та якісних характеристик вимогам технічно-експлуатаційної документації.

Під час випробувань було налагоджено тісну та плідну співпрацю випробувальних бригад Центру не лише з представниками вітчизняної промисловості, але й науково-дослідними установами, командуваннями та військовими частинами видів Збройних Сил в різних регіонах України. Працювала і міжвідомча комісія Міністерства оборони України.

Як відмічають експерти, попередні результати випробувань позитивні, проведені випробування дозволять продовжити ресурс ракет та їх безпечну експлуатацію ще на кілька років. Детальна обробка та вивчення отриманих результатів та даних об’єктивного контролю наразі тривають.

“Остаточне рішення щодо продовження ресурсу – за Замовником даних робіт. Очікується, що експлуатація виробів за призначенням продовжиться, в цілому, до 30 років з моменту їх виготовлення”, – повідомив начальник відділу наукових досліджень і випробувань засобів ураження Державного науково-випробувального центру полковник Ерік Злобін.

Отже, при прийнятті позитивного рішення щодо продовження ресурсу керованих ракет “Оса”, “Х-25” з урахуванням терміну їх попередньої експлуатації, безпечне їх застосування відповідно до покладених на Збройні Сили України завдань стане можливим ще протягом наступних 5-7 років.

Мер Тернополя почав нищити бізнес політичного конкурента

***

Фото Надставної церкви у Тернополі ввійшло в топ-10 конкурсу Вікімедія Україна

***

Шоу від “Brevis”: емоції били через край!

***

Тернопільська “Шаріка”: застаріла прем’єра з елементами руїни місцевого театру

***

“Припарки” від депутата

***

Мешканкам Тернопільщини для “розплоду” треба бичків?

***

Як блондинка з адміністрації вчила депутатів облради життя (відео, фото)

***

Як депутати організували земельну аферу в Петриках на 70 мільйонів доларів

***

Їхали трактори по праці дітей. Про що дбає влада міста Тернопіль?

***

Матч «Нива» – «Олімпік» покаже телеканал «Футбол»

***

У Тернополі відбудеться родинний марафон «Тату, почитай!»

***

У Тернополі вандали хочуть зірвати рок-концерт гурту Brevis?

***

У режимі суворої таємності “Бен – надал” звітував сам собі про 3 роки царювання в Тернополі

***

Знову аварія у Тернополі: як люди затримували п’яного водія (відео, фото)

***

Начальник управління з суспільно – політичних питань та інформаційної діяльності заздрить голові Тернопільської облради?

***

Керівник “Тернопільгазу” Олег Караванський згадав про аграріїв, які знищують дороги Тернопільщини

Після Саміту у Вільнюсі Уряд Азарова піде у відставку

На хабарі спіймали керівника спортклубу