Ветеринари стягнули з громадян 300 тис. гривень за безкоштовні послуги

Поділитися

Бориспільська міжрайонна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного стягнення з громадян коштів за адміністративні послуги. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Київської області.

Встановлено, що посадовці Бориспільського пункту державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду упродовж минулого року запровадили незаконну практику стягнення з фізичних та юридичних осіб коштів за адміністративні послуги, сплата яких не передбачена законом. Законодавством чітко передбачено Перелік платних послуг, які надаються регіональними службами державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті установами, що належать до сфери управління Державної ветеринарної та фіто-санітарної служби з питань ветеринарної медицини”.

Наслідком таких протиправних дій стало безпідставне стягнення коштів на загальну суму близько 300 тис. гривень.

Дії ветеринарів кваліфіковано за ч. 3 ст. 365 КК України, тобто перевищення службових повноважень, а саме умисне вчинення службовою особою дій, які явно виходять за межі наданих їй прав чи повноважень, що спричинили тяжкі наслідки.

Досудове розслідування у вказаному провадженні триває.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Начальник управління з суспільно – політичних питань та інформаційної діяльності заздрить голові Тернопільської облради?

***

У режимі суворої таємності “Бен – надал” звітував сам собі про 3 роки царювання в Тернополі

***

Знову аварія у Тернополі: як люди затримували п’яного водія (відео, фото)

***

На Тернопільщині працівники міліції затримали водія, який збив пішохода та втік з місця ДТП (Фото)

Сьогодні на “Донбас Арені” ФК “Шахтар” зіграє з німецьким “Байєром” розсудять арбітри з Шотландії

За дідівщину солдат отримав 2 роки тюрми