Висновки П.Кокса та О.Квасневського можуть бути на користь України

Поділитися

Моніторингова місія Європарламенту у складі Пета Кокса та Олександра Квасневського 12 листопада вилетіла до України. 13-го листопада вони вкотре спробують врегулювати складне питання Тимошенко. Судячи з тієї ситуації, яка склалася у ВР, консенсусу досягнуто не буде і Тимошенко поки що залишається ув’язненою в харківській лікарні. Таку думку УНН висловив політичний аналітик та голова Громадянського Комітету Національного Порятунку Павло Нусс.

За словами аналітика, свої висновки місія Європарламенту оголосить вже 13 листопада в Брюсселі, до якого вони вилетять після консультацій в Україні. На думку П.Нусса, українському керівництву треба продемонструвати вищу дипломатію, аби переконати Європейських друзів в бажанні знайти консенсус з опозицією, та вирішити питання вибіркового правосуддя.

“На мою думку, це не складно, продемонструвати рівень дипломатії, переконати наших Європейських друзів, що у України є бажання вирішити питання з вибірковим правосуддям. Це найголовніша вимога ЄС до України з правового блоку. Безумовно, вони взавтра проведуть ряд консультацій, в тому числі й з Президентом Януковичем. І якщо йому вдасться переконати їх у своїх європейський прагненнях, то висновки П.Кокса та О.Квасневського будуть на користь України. Важко сьогодні говорити, що Тимошенко та її доля відіграють велику роль. Почалася велика політика”, – зазначив експерт.

Він також переконаний, що вже сьогодні українці отримають перший сигнал ЄС, щодо перспективи підписання Угоди про Асоціацію.

“Місія Кокса-Квасневського надасть свої висновки щодо українського питання в стінах Європарламенту. У них дуже стислий та тяжкий графік. Головне те, що саме завтра українці отримають перші сигнали щодо європейських перспектив України. Особисто я маю надію, що раціоналізм переможе егоїзм. Ще раз повторюю, доля одного політика по суті не може вплинути на цивілізаційний вибір України. Це 48 мільйонів людей, для яких доля Тимошенко далеко не на першому місці”, – підкреслив П.Нусс.

Нагадаємо, посланці Європарламенту Пет Кокс та Олесандр Квасневський у вівторок увечері вилетіли до України. Як повідомив чиновник Європарламенту, це “остання спроба взяти участь у розв’язанні проблеми Тимошенко”.

Сьогодні Кокс і Квасневський повернуться до Брюсселю, де оприлюднять свої висновки щодо вибіркового правосуддя в Україні.

У подальшому, 18 листопада, міністри закордонних справ ЄС обговорюватимуть готовність Києва до підписання Угоди про асоціацію, яке заплановане на кінець листопада.

Чому не можна критикувати тернопільський облдрамтеатр?

***

УНП, «донецькі», Джоджик та інші тернопільські (політична аналітика)

***

Азаров попросив оцінити роботу губернатора Тернопільщини

***

Чому прес-служба Тернопільської облдержадміністрації засекретила роботу голови і заступників?

***

Фото Надставної церкви у Тернополі ввійшло в топ-10 конкурсу Вікімедія Україна

***

21 листопада у Тернополі хорова капела “Орея”

***

Мер Тернополя почав нищити бізнес політичного конкурента

***

Тернопільська “Шаріка”: застаріла прем’єра з елементами руїни місцевого театру

***

“Припарки” від депутата

***

Мешканкам Тернопільщини для “розплоду” треба бичків?

***

Як блондинка з адміністрації вчила депутатів облради життя (відео, фото)

***

У Тернопільській облраді бюджетним коштом кататимуться на позашляховику

Тисячі людей вишукувались у кілометрові черги за квитками на матч Україна — Франція