За порушення режиму прибережної частини смуги до адміністративної відповідальності притягнено 6 громадян з Тернопільщини

Поділитися

Вода – найцінніший природний ресурс. Вона відіграє виняткову роль у процессах обміну речовин, що становлять основу життя. Величезне значення вода має в промисловому і сільськогосподарському виробництві. Загальновідома необхідність її і для побутових потреб людини, всіх тварин та рослин. Для більшості живих істот вона служить середовищем існування……

Поряд з тим, все більше чинників, серед яких основним є людський – негативно впливають на забезпечення прісною водою, потреба якої в країні щорічно все більше зростає.

Одним із таких чинників слід відмітити – факт забруднення водоносних горизонтів жителями сільських населених пунктів, де здавалося б через відсутність промисловості екологічна ситуація повинна бути благополучною.

Разом з тим, це зовсім не так, – утримання худоби, розміщення вигрібних ям та стихійних смітєзвалищ в прибережних захисних смугах, скидання забруднюючих речовин із зворотніми водами в русла річок, ставків та озер, змушує задуматись, що ілюзія про невичерпність водних ресурсів зникає.

Крім цього, слід відмітити, безвідповідальність посадових осіб органів місцевого самоврядування на місцях, в даному випадку – сільських голів, які зважаючи на порівняно слабкі та малозначні санкції за порушення норм чинного природоохоронного законодаства, переважно не вживають заходів та не реагують на виявленні порушення вищевказаних норм на довірених їм територіях.

Одним із таких прикладів, можна відмітити нещодавно проведенну Державною екологічною інспекцією в Тернопільській області перевірку дотримання вимог чинного природоохоронного законодавства на території Ратищівської сільської ради Зборівського району, у територіальному підпорядкуванні якої знаходяться с. Ратищі та с.Піщане.

За порушення режиму прибережної частини смуги до адміністративної відповідальності притягнено 6 громадян, в тому числі і Ратищівського сільського голову, яка на власному прикладі показала у своєму господарстві, як не варто робити.

Варто відміти і те, що вищеописанні порушення є на привиликий жаль не поодинокими, а навпаки все частіше зустрічаються на території нашої області, що в свою чергу стимулює та заставляє нас усвідомити, як це зробили мешканці розвинених європейських міст, наскільки вищевказані чинники є небезпечними для людей та довкілля. Не менш важливо знати й те, що й цю проблему можна легко подолати, зробивши невелике зусилля над самими собою.

На жаль, знайдуться лише поодинокі громадяни, котрі можливо, зрозуміють, що європейський вибір починається з банально знайомого нам з дитинства, але такого складного принципу – чисто не там, де прибирають, а там де не смітять…..

Українські студенти-винахідники дійшли висновку, що річковий транспорт може плисти за течією без пального

Янукович: я аплодую тим, хто вийшов на Майдан за європейську інтеграцію