Тітушки з-під “Березолю” почали бити вікна тернополянам, які проти скандального будівництва

Поділитися

Такого скандального будівництва у Тернополі ще не було за всі роки Незалежності. Невдоволення траплялися різноманітні чи не з усіма найбільшими будівельними фірмами файного міста, проте у кінцевому випадку завжди знаходили компроміс. Інколи будівельник давав “задню”, інколи мешканці “ущільнених будівництв” задовільнялись відремонтованими під’їзними дорогами, дитячими майданчиками, новими скверами та іншими благами. До крові справа не доходила. Люди знаходили порозуміння із забудовником з допомогою депутатів округу, владою. Бувало, що категорична громада мікрорайону не погоджувалась з новобудовою, оскільки вона загрожувала існуючим будинкам. Тоді мери і депутатський корпус знаходили рівноцінні ділянки. Словом, завжди із ситуації виходили цивілізовано.

Проте, скандальне будівництво біля палацу “Березіль” ввійде в історичні хроніки Тернополя як відродження бандитизму. У файному місті відродилось таке ганебне явище, як “тітушки”. Уявіть, мешканцям “Дружби” приїжджають погрожувати “качки” із спортивного клубу “Сатурн”, що розташований аж на “Алясці”. І представники поліції лише спостерігають, щоб “не було провокацій”. Молодики відчувають себе безнаказанно і вже намагались побити одного із депутатів. Після цього напали на літню жінку, приставляли їй ніж до горла.

Вчора ввечері, близько 23 години у квартиру Юлії Квасниці подзвонив невідомий чоловік – молодик, років 28. Запитав, чи проживає тут Олег або Віталік. Його раніше вже помічали активісти коло своїх будинків на вулиці Орлика,1.  Виявилось, він робив “розвідку”…

Але вже серед ночі, о 3 годині, родина Юлі Квасниці почула як невідомі б’ють вікна в їхній квартирі, яка знаходиться на першому поверсі. Негідники хотіли розбити три склопакети. Проте, їм вдалось пошкодити тільки один. У той час в квартирі перебували діти 3 і 7 років, 60-річний дідусь і Юлія з чоловіком. У людей був шок.

Відразу були викликані правоохоронці. Чи буде з них толк – покаже час. Але Юлія вирішила, що принципово не схилить голови і піде до перемоги. Адже правда – на стороні громади, а не будівельника, який наймає тітушок з бандитами. Нині ситуація дійшла до маразму, коли пенсіонери і домогосподарки вулиць Миру, Пилипа Орлика, Дружби, Драгоманова в Тернополі бояться вийти з квартири в магазин за хлібом. Люди залякані, переживають, що їх можуть побити або й убити за громадську позицію.

Ситуація вийде з під контролю, коли на захист законних прав мешканців цього мікрорайону навідаються у відпустку тернополяни, які зараз служать в АТО. Людей довели..

У такій ганебній ситуації винен в першу чергу міський голова Тернополя Сергій Надал, який нехтує своїми обов’язками, відверто насміхається з мешканців цього мікрорайону. Востаннє, на день місцевого самоврядування, відверто проігнорував пікетувальників. Схоже, бабло вже давно перемогло Надала…

У зв’язку із такою жахливою ситуацією, мешканці масиву “Дружба”, у неділю, 10 грудня о 15 годині збираються біля центрального входу ПК “Березіль”, щоб публічно звернутися до Президента України Петра Порошенка, прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, глави СБУ Василя Грицака з приводу нестерпної ситуації, яка склалась в їхньому мікрорайоні.

Кожному по «хімкомлекту», або Де депутат?

Нардеп Антон Геращенко вміє вилизувати