За скільки часу пиздобратія Заставного доведе до ручки суспільний телеканал «UA: Тернопіль»?

Поділитися

Із 1 червня в ефірі суспільного регіонального каналу «UA: Тернопіль» призупинить виходити ранкова програма «Файний ранок». Про це тернопільська інтернет-газета “Про все” повідомляла 22 травня.

Йшлося про те, що журналістів залишили без роботи та фактично засобів до існування. Нове керівництво не вперше демонструє своє справжнє нутро. Раніше воно любило котиків і чемно смоктало читало прес-релізи Надала на радіо. Коли ж дірвалося до влади, навіть не зумівши пройти конкурсний відбір по скайпу, почало нищити долі колег, догоджаючи столичному начальству. В одному із річних звітів нинішні профани вихваляються, що найбільшим їхнім досягненням стало звільнення майже сотні працівників. Оптимізація бюджету ще б сприймалася, якщо б скоротили пенсіонерів, які займались невідомо чим або штучно роздуті штати. Але коли почали відверту зачистку журналістів, які не скорилися невігласам, то в Тернополі  заговорили – вбивають державний телеканал, щоб екснардеп отримав чергове приміщення в центрі файного міста. А любителька котиків доб’є канал до того, що в Тернополі буде один журналіст та оператор, як це починалося за совка.

«12 травня у зв’язку з карантинними умовами роботи призупинив виходити в ефір “Файний ранок” у Тернополі. Із 25 травня відновлено роботу ранку, виходить монтований ранок і дайджести (2 години), ранкова команда працює до 1 червня. Але у зв’язку з недоукомплектованою штаткою ( в команді залишається троє редакторів) та карантином із 1 червня “Файний ранок” призупиняє свою роботу знову», – сказала продюсерка філії.

Вона зазначила, що ранкова програма повернеться в ефір у липні, коли централізовано запустять міжрегіональний ранок.

М’яко кажучи, Биндас не була щирою із своїми підлеглими.

Наразі у Тернопільській філії Суспільного вирішують, чим будуть займатися три редактори, які працюють над «Файним ранком». «Ідей є кілька, поки шукаємо найоптимальніший варіант», – зазначила Зоряна Биндас щодо майбутньої зайнятості колег.

Генеральна продюсерка регіонального мовлення НСТУ Марія Фрєй сказала «Детектору суспільного мовлення», що у зв’язку з запуском міжрегіонального ранку та відповідно призупиненням регіональних ранкових програм скорочення не передбачається.

«Наразі немає рішення правління щодо змін умов праці. Працівники, які не увійшли до складу управління з виробництва регіонального контенту, виготовлятимуть контент для міжрегіональної та національної платформ, а також будуть залучені до виробництва спеціальних тематичних нерегулярних проєктів», – пояснила Марія Фрєй.

За словами редакторки «Файного ранку» Наталії Лазуки, їй запропонували простій до кінця карантину.

«Це означає нічого не робити невідомо скільки часу і отримувати дві третіх зарплати, в районі 2 тис. грн. Особлиго гостро реагують на це люди, сюжети яких набирають сотні тисяч і мільйони переглядів. Ніби й Суспільному потрібні цікаві ходи й ідеї, а на практиці – інше. Зокрема, кажу про себе», – розповіла журналістка.

У фейсбук-спільноті «Захист регіонального суспільного мовника України» оприлюднили інформацію про те, що працівники Суспільного дізналися зненацька про припинення ранкових ефірів.

«21 травня продюсерка Тернопільської філії Зоряна Биндас організувала онлайн-нараду з ранківцями і повідомила, що тема “Файного ранку” вже закрита. Мовляв, нема з ким працювати, одна людина звільнилася, одну перевили на іншу посаду, то для тих, хто лишився, два варіанти – або переведення в інші відділи, або простій до кінця карантину», – йдеться у повідомленні.

Керівники філії сказали журналістам «Файного ранку», що для них наразі «найреалістичніший варіант простій» і для цього «не потрібна згода працівника». Також журналісти не знають, що на них чекає після завершення карантину і відповідно простою, чи переведуть їх в інші відділи, зазначили у повідомленні.

Нагадаємо, з початку карантину філії Суспільного працюють як єдина міжрегіональна платформа. Раніше цю ідею планували втілити з вересня.

Міжрегіональна платформа — система централізованого накопичення та поширення контенту, що передбачає три формати його створення:

  • «одні для всіх» — коли одна філія самостійно виробляє програмний продукт для спільної міжрегіональної платформи;
  • «усі для всіх» — коли всі філії разом створюють спільний програмний продукт;
  • «самі для себе» — коли кожна філія працює над власним продуктом.

Додамо, великий міжрегіональний інформаційно-пізнавальний «Ранок» України, який транслюватимуть усі канали філій Суспільного, планують запустити у липні 2020 року. Це буде спільний продукт у форматі «усі для всіх». Ранкову програму вестимуть із київської студії, кожна філія надаватиме сюжети для програми і матиме прямі включення.

А в Тернополі суспільний мовник й далі буде занепадати. Проте, куди вже більше?

СБУ викрила масштабну систему продажу біодобавок, які нібито захищають від коронавірусу

У Тернополі за 300 доларів можна здати екзамен на права водія. Але не завжди