До відома рагулів Тернополя: феєрверки та інші піротехнічні засоби в межах файного міста під забороною

Поділитися

У липні, 2014 року, виконавчий комітет Тернопільської міської ради прийняв рішення про заборону та використання піротехнічних засобів через військові дії на Сході України – Росія напала на Україну. Дія рішення триває досі. Адже війна триває досі. Українці поховали понад 13 тисяч воїнів, які загинули на фронті.

Тому, під час новорічних свят будьте обережні та пам’ятайте про обмеження👆🏼Згідно статті 195-6 (Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) КУпАП — санкція статті передбачає за собою накладення штрафу у сумі від 595 до 1700 гривень з конфіскацією піротехнічних засобів.

Якщо ви помітили осіб, які запускають феєрверки, або ж чуєте характерний від них звук, повідомляйте на спецлінію 102

Утримайтеся від подібних «веселощів». “Поважайте спокій інших громадян та не наражайте нікого на небезпеку”, – повідомляє патрульна поліція Тернополя.

Насправді ж прохання це повязано з тим, що тисячі українських воїнів повернулись додому з фронту. Не всі можуть відразу влитися в побут цивільного життя. Є контужені воїни. Частина солдат і офіцерів пів року механічно “піднімає з під столу” автомат і при будь-якому гучному звуку падає на землю. Чому? Бо доведені до автоматизму рефлекторні дії допомагали їм врятувати своє життя.

Поважаймо воїнів, які боронили наше мирне життя протягом 7 років.

Тернополяни і українці запустять феєрверки і салюти у День Перемоги над кремлівським загарбником!

В Україні в багатьох містах до цього дня діє заборона на використання піротехніки. Це пояснюється багатьма причинами.
З початку АТО, а саме з 2014 року, на державному рівні було заборонено використання піротехніки на свята. Багато українців вважають їх використання не прийнятними з точки зору моралі. Адже конфлікт на Донбасі не закінчений і відкрито щось святкувати розглядається багатьма як зрадою військових. Але заборона піротехніки пов’язана не тільки з цим моментом. Психологи зазначають, що у деякого відсотка ветеранів спостерігаються реакції на світло-шумові тригери. Розважальні видовища з використанням піротехніки заборонили в Маріуполі і по всій Донецькій області. Відмову від використання феєрверків та салютів підтримали багато українських міст: Київ, Вінниця, Харків, Львів, Івано-Франківськ, Луцьк, Тернопіль, Запоріжжя, Черкаси, Суми, Кременчук, Ірпінь, Миргород, Бориспіль та інші

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Як знайомилися українці в Галичині на початку ХХ століття?

Визначено переможців на звання лауреатів премії імені Лесі України за 2020 рік