12 якостей партнера, який готовий до серйозних стосунків

Поділитися

Про якості людей, здатних створити довгострокові, щасливі стосунки.

Fashion portrait of beautiful young lovers

Цих якостей лише дванадцять, але вони не мають ієрархії і кожна з них однаково важлива:

1. Вибирайте людину так, наче ви сліпі. Закрийте очі і відчуйте, що ви думаєте про цю людину. Про її доброту, вірність, проникливість, відданість, про здатність подбати про вас і подбати про себе, як про незалежну істоту. Хоча особливості нашої культури впливають на те, що ми бачимо нашим зовнішнім поглядом, набагато важливіше те, що ми бачимо і сприймаємо, коли очі закриті.

2. Існує одна головна відмінність між людиною, яка здатна стати партнером для довгих стосунків і тим, хто здатний бути партнером лише на короткий термін. І ця відмінність — здатність вчитися. Існує іспанське висловлювання про те, що «той, хто не здатний навчатися – найнетерпиміший».

3. Вибирайте того, хто хоче бути таким самим, як ви: одночасно і сильним і чутливим (ніжним). Якості, які іноді характерні для жінок — це сила і крихкість. Сила, яку має дерево. Його може хилити сильний вітер, але через свою гнучкість воно рухатиметься разом із вітром. Якщо воно не гнутиметься, то воно зламається. Під чутливістю мається на увазі здатність бути живим і сприймати те, що відбувається довкола.

Деяким людям потрібно трохи з цим допомогти. Але найчастіше, в умі чи навіть десь у глибині душі — люди вже є такими — пробудженими і живими, просто у них складнощі у тому, щоб це висловити. І тому знову такий важливий пункт два — здатність навчатися. Можна мати величезний потенціал для того, щоб бути добрим, люблячим, вірним і взагалі бути кращим коханцем колись відомим людству, але якщо не вчитися і не розвивати цей потенціал, то нічого не буде.

4. Вибирайте того, хто показує, що йому боляче, якщо ви завдали йому болю. І навпаки. Вибирайте того, хто завдавши вам біль, теж бачить ваш біль і шкодує про це. Це дуже важливо. Існує багато способів, якими люди виражають свій біль — хтось іде в себе при найменшій проблемі. Особливо екстравертів дуже дратує коли їхній партнер замикається в собі, але потрібно розуміти, що це просто спосіб вираження болю і поки людина готова щось робити і поступово виходити з цього стану в якісь розумні терміни — все буде гаразд.

Те, що по-справжньому має викликати занепокоєння – це відсутність реакції, якщо ви вчинили недобре або якось неправильно по відношенню до партнера. Це означає, що або щось не в порядку з функціями почуттів у цієї людини або те, що вона вже відмовилася від вас і що вона більше не дозволить собі бути живою і справжньою у вашій присутності. Через те, що багато хто з нас проходить через різні стосунки — багато хто з нас уже травмований попередніми, які починаються з високих очікувань і закінчуються розчаруваннями.

Тож дуже висока ймовірність зустріти того, хто вже травмований попереднім негативним досвідом стосунків тією чи іншою мірою. І через це є такою важливою здатність показувати свій біль і здатність відчувати чужий біль. У природі стосунків не обійтися без періодів, коли люди створюють напругу або навіть ранять одне одного. Цього неможливо повністю уникнути. Але це не повинно бути постійними ударами по тому самому болючому місцю знову і знову.

У попередніх стосунках люди іноді накопичують багато агресії, яка не мала можливості проявитися і іноді їх потреба поранити або завдати біль новому партнеру може бути підвищеною. Але вони повинні вміти зупинити себе, коли бачать, що це завдає біль іншій людині.

5. Вибирайте того, хто має власне внутрішнє життя. Не важливо, що це – різьблення по дереву, гербарії, письменство, релігія, медитація або щось, що вони люблять робити. Вибирайте тих, хто йде власним шляхом і сприймає вас як партнера та попутника в цій подорожі. Ці люди мають здатність поєднуватися з іншими, але при цьому залишатися окремими і це дуже важлива якість.

6. Вибирайте того, хто поділяє ваші захоплення. Стосунки для створення спільних спогадів. Це як ощадний рахунок. Ви робите щось разом, це зберігається у вашій пам’яті та стає клеєм, який з’єднує вас. Ви витягуєте ці спогади, щоб згадати щасливі моменти. І якщо немає таких приємних спогадів, то буде дуже складно разом пережити важкі часи.

Звичайно ж будь-які стосунки будуються на взаємній підтримці, але при цьому кожен все одно вирішує власні завдання у своєму світі, тому так необхідно мати якісь дуже прості загальні заняття і це має бути щось більше, ніж спільне чищення зубів вранці.

7. Вибирайте того, хто поділяє ваші цінності. Що стосується дітей, кількості членів сім’ї, ґендерних ролей, грошей, релігії тощо. Як ви розумієте, це в ідеальному випадку. Насправді навряд чи люди можуть повністю збігатися за всіма пунктами. Не завжди і не в усьому й точно не на самому початку стосунків.

Загальні цінності дозволяють знизити напругу, що виникає під час розвитку стосунків. І питання спільних цінностей бажано обговорювати до того, як розпочинати довгострокові відносини. Хоча нам звичайно хочеться чарівних емоцій від стосунків, наповнених романтикою та еротизмом, ми повинні підходити до них ще й прагматично. З прагматичним підходом набагато простіше пережити складні моменти.

8. Вибирайте того, хто здатний співчувати. Того, хто хоче та може слухати. Того, хто готовий однаково витратити на вас свій час. Особливо якщо ви людина, яка переживає за всі дрібниці, а ваш партнер не настільки тривожний, як ви, то поступово вам передасться його спокійний ритм, і вам це піде на користь. Так само і навпаки розслаблений партнер при взаємодії зі швидшим також у деяких моментах прискорюватиметься і це призведе до загальної гармонії та встановлення ритму між двома. За спостереженнями автора цей ритм усередині пари вирівнюється приблизно після 9 років спільного життя. На все потрібен час.

9. Вибирайте того, хто може сміятися з себе. Цінність полягає не тільки в тому, щоб партнер міг сміятися з себе. Але й у тому, щоб ви могли самі посміятися над собою або над якимось жартом навіть у момент розпаленої суперечки під час конфлікту. Важливість тут полягає у взаємодії та в тому, як саме ви почуваєтеся поруч із людиною навіть під час сварки. Вміти посміятися з себе в такий момент — це справжній дар. Але навіть, якщо наприклад ваш партнер не дуже любить жартувати, то зверніть увагу на те наскільки він здатний зупинити спекотну суперечку в найважчий момент.

Це вимагає практики, тому що в кожному з нас є щось таке, що в момент суперечки прагне звести всі стосунки нанівець і потрібно вміти протистояти цьому. Це дуже важлива навичка. І добре, якщо ваш партнер цією якістю володіє. Якщо ні, то повертаємося до пункту 2 (здатність навчатися). І ви самі повинні теж мати здатність зупинити себе в найспекотніший момент суперечки, вибачитися або сказати собі «ну добре, припустимо я була не права, але вибачу пізніше, коли заспокоюся». Ви самі теж маєте це вміти.

10. Здатність «присікати» деякі недоліки та характеристики. Ті якості (дрібні недоліки), які колись нас залучили в партнері, пізніше стануть для нас найдратівливішими. Так одна жінка, згадуючи свій перший шлюб, розповіла про те, що в її колишнього чоловіка була звичка гриміти копійками в кишені, яка їй здавалася просто чарівною, але через два роки ця ж звичка втратила всю чарівність і стала асоціюватися з дзвіночком на шиї у корови.

Загалом знайте заздалегідь, з чим ви зможете змиритися, а з чим ні. І не дозволяйте спокусити себе думками про те, що те, що здається дратівливим для оточуючих насправді миле тільки тому що Він або Вона мають цю звичку. Якщо це якась грандіозна дратівлива звичка або серйозна вада, то не варто зваблюватися – це ніколи не почне вам подобатися.

Наприклад, абсолютно нестерпними для будь-яких стосунків є алкоголізм, зловживання наркотиками, азартні ігри, нелегальна діяльність і все те, що відводить людину від неї самої, від життя її душі. Людина, яка не здатна говорити правду, каятися, людина, яка не може визнати свою помилку і натомість намагається її замаскувати якимось дуже хитрим способом або приховати — ставить стосунки на дуже хибний ґрунт.

11. Ви повинні не просто любити одне одного, а й бути друзями. Це виявляється в тому, чи хочете ви робити для свого партнера, те, що робите для свого друга — тобто чи хочете ви сидіти і слухати його, чи готові ви говорити про те, про що він хоче поговорити, робити те, що він хоче робити.
Це не означає, що ви повинні задовольняти абсолютно всі його вимоги та потреби. Звичайно не повинні. Але на регулярній основі і тією чи іншою мірою — так, обов’язково. І коли ви думаєте про те, що ви готові робити для своїх друзів і наскільки ви готові це робити для коханої людини, то це багато прояснює.

12. Мабуть, найважливіша якість, що логічно випливає з попередніх. Переконайтеся в тому, що той, кого ви обрали, робить ваше життя більшим, а не меншим (кращим, а не гіршим). Це скаже вам про все, що ви повинні знати.

8 неромантичних, але чесних ознак добрих стосунків

Пів світу плаче , а пів світу скаче: єдиний стриптиз-клуб Тернополя “Техас” припинив роботу