Заява опозиційних фракцій Збаразької районної ради

Поділитися

3 липня 2012 р. відбулася безпрецедентна подія в історії європейського парламентаризму. Без обговорення поправок, всупереч Конституції України, усім парламентським процедурам, з голосу, в шахрайський спосіб – Партія регіонів та її прибічники проголосували за Закон України «Про засади державної мовної політики» в другому читанні, який фактично припинить функціонування української мови в 13 областях України, узаконивши використання російської мови, надавши її статусу другої державної мови.

Положення цього закону відверто суперечить Конституції України, за якою єдиною державною мовою в Україні є українська.

Цим партія влади продемонструвала, що їй плювати на закони та Конституцію, на будь-які норми та правила і народ.

Враховуючи, що керівництво районною радою здійснюють представники Партії Регіонів, ми вважаємо за неможливу подальшу співпрацю в районній раді і заявляємо, що наші фракції відмовляються приймати участь в роботі сесії районної ради, поки Президент України не накладе вето на закон «Про засади державної мовної політики».

Звертаємо увагу членів районної організації Партії Регіонів і депутатів районної ради від ПР, голови районної ради Розвадовської Н.І. і її заступника Липки В.І. про те, що вони також несуть відповідальність за беззаконня, яке твориться в державі, в тому числі по даному питанні.

Закликаємо депутатів місцевих рад інших районів та областей, які підконтрольні Партії Регіонів підтримати нашу ініціативу.

Також, звертаємось до виборців Збаразького району з розумінням підійти до нашого рішення, адже Україна в небезпеці і тільки вороги нашої незалежності можуть залишатись байдужими до її долі.

Слава Україні!

 Від об’єднаної опозиції

«За Батьківщину»

Голова фракції «Батьківщина» О.М.Кондрацький

Голова фракції «Фронт змін» В.Г.Богайчук

 

Від ВО «Свобода»

Голова фракції ВО «Свобода» Ю.В. Дмитришин

Від УНП В.В.Козубський

Дві ДТП — фінал «розваги»

Тернопільська облрада розгляне питання про створення виконавчого комітету, який візьме на себе всю повноту влади