Криміналітет чи правоохоронці вбили кременецького депутата Віталія Ващенка?

Поділитися

Як повідомляла інтернет-газета “Про все”, вчора відбулась прес-конференція активістів з Кременця, з приводу вбивства їх побратима Віталія Ващенка.

Віталій Ващенко
Віталій Ващенко

Голова громадської організації “Народна рада” Віталій Савчук, який також є депутатом місцевої ради, розповів присутнім журналістам і тернопільським громадським діячам про можливі причини вбивства побратима. Вдова ж більше акцентувала увагу на “земельних питання”, адже чоловік був членом земельної комісії. Пані Наталя щиро розповіла, як скандально відома кременецька суддя Варневич погрожувала її чоловіку. Правда, Віталій беріг дружину від подібної інформації, не розповідав подробиць, аби не травмувати психіку жінки. Звичайно, дружина не відкидає й громадської роботи чоловіка. Віталій Ващенко перейшов дорогу місцевому криміналітету, що хапнув чимало ласих кусків у 90-х роках, а тепер міг би втратити. Боровся чоловік із зловживаннями у правоохоронній системі, зокрема й судовій, був одним із активних люстраторів одіозної судді Варневич, яка почала судитися з громадськими активістами. У двох частинах відеозапису можна все чітко почути.

У ході прес-конференції було піднято чимало гострих питань, доповідали й правоохоронці. Можливо, сторонньому глядачеві прес-конференція видасться дещо сумбурною, проте, не менш актуальною. Особливо для кременчан, які кілька днів боялись вийти з дому, бо такого розгулу криміналітету місто не пам’ятає давно. Колись, у 1953 році, після смерті Сталіна також масово випустили на волю злочинниців-кримінальників аби певні діячі втримали владу в Кремлі…

Після прес-конференції Віталій Савчук ще мав слово з трибуни обласної ради. Її керівник – Віктор Овчарук, як завжди, проявив хамство і тупість ( вибачте шановні читачі за грубість, але вважаємо, що в даній ситуації треба називати речі своїми іменами) коментуючи ситуацію давати слово чи ні  Віталію Савчуку, дозволити завершити коротку доповідь чи ні. Просто соромно було слухати примітивізм Овчарука…

З трибуни облради доповідав й керівник обласного управління поліції Олександр Богомол. Для нього і його підлеглих розкриття вбивства Віталія Ващенка має стати справою честі.

На сесії піднімали питання й по іншому убитому громадському діячеві і волонтеру – Володимиру Яворському.

Правда, у Борщеві причиною смерті активіста стала халатність медиків. З приводу цих двох резонансних ситуацій депутати утворили комісію, щоб контролювати хід розслідування.

Що з цього вийде – незабаром побачимо. А сьогодні, 1 червня, відбудеться о 10 годині “Правий сектор”, “Народна рада”, “Автомайдан”, волонтери разом з іншими громадськими організаціями проведуть пікет під Обласним управлінням Нацполіції.

 Основні наші вимоги: оголосити у розшук підозрюваних у вбивстві Віталія Ващенка, прозвітувати про перебіг слідства, знайти виконавців та замовників.

Нагадаємо, що Віталій Ващенко був громадським активістом, який вів активну боротьбу проти чиновників-хабарників та продажних суддів.

Режим внутрішньої окупації почав відкриту боротьбу з “незручними” для них людьми, які не збираються мовчати про їхні злочини. Закликаємо всіх небайдужих долучитися до пікету. Не дозволимо владі вбивати активістів, які ведуть активну боротьбу з продажними суддями, нечистими на руку прокурорами, та іншими псами режиму. Якщо “правоохоронні органи” не здатні виконувати свою роботу, тоді це зроблять ті кому небайдужа доля країни!

Слава Україні!

Адвокат відстояв у суді права волонтера

Тернопільський аеропорт “всохся” на 77 соток