У Підволочиську поговорили про трудовий договір

Поділитися

«Трудовий договір – впевненість найманого працівника у завтрашньому дні» – ця тема семінару стала предметом обговорення із соціальними партнерами Підволочиського районного центру зайнятості. Учасниками заходу були: заступник начальника управління праці та соціального захисту населення РДА Євген Кучеравенко, головний державний інспектор праці Сергій Дерень, заступник голови Підволочиської районної ради Галина Книшова і, звичайно ж, місцеві підприємці.

Усі присутні були одностайними в тому, що без належної співпраці всіх зацікавлених сторін найманий працівник є беззахисним, пише прес-служба центру зайнятості. Цікаво, чи так захищають підприємці найманих працівників як погоджуються.

            У своєму виступі Євген Кучеравенко відзначив, що перед виконавчою владою та органами місцевого самоврядування поставлено конкретне завдання – легалізація робочих місць.  В цьому напрямку управління праці та соціального захисту населення РДА активно співпрацює з державною інспекцією праці.

 Головний спеціаліст відділу взаємодії з роботодавцями Оксана Ратушна  зупинилась  на змінах до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне  соціальне страхування» від 08.07.2010, який набрав чинності з 1 січня 2011 року. Зокрема, цим законом передбачено, що неподання звітності про прийнятих працівників (форма 5 – ПН) або порушення термінів її подання, визначених Законом України «Про зайнятість населення», тягне за собою адміністративну відповідальність посадових осіб, підприємств, установ, організацій  та фізичних осіб, які використовують найману працю.

            Юрисконсульт РЦЗ Микола Могачевський та інспектор праці Сергій Дерень загострили увагу присутніх на дотриманні вимог чинного законодавства та зобов’язань передбачених трудовим договором.

            Підприємець Мирон Садовський наголосив, що трудовий договір – це не тільки захист найманого працівника, але й впевненість роботодавця, який чесно веде свій бізнес, у завтрашньому дні.

            Підбиваючи підсумки роботи семінару, заступник директора райцентру зайнятості Володимир Прийма зазначив, що  координація спільних з органами місцевої влади дій щодо подальшої легалізації «тіньової» зайнятості, підвищення поінформованості населення та  приватних підприємців-фізичних осіб про переваги праці в законодавчому полі є гарантією поліпшення економічної ситуації як в краї, так і Україні в цілому.

У Борщові потребують токарів, а не брокерів

Що думають польські аналітики про націоналістів Тернопільщини і Львівщини?