Ялинка, яка виростає за день

Поділитися

Ялинка, яка виростає за день

Не страшний їй вітер штормовий
Нове Село на Тернопільщині, розташоване за 50 км від обласного центру, де проживають усього 650 мешканців, увійшло в історію України 2011 р. тим, що подарувало нашій державі новорічну красуню. Її виплекали та власноруч виготовили майстри приватного підприємства “Ялинка України”. Компанії, що виробляє офісні та інтер’єрні ялинки, прикраси до них, ялинкові огорожі – продукцію найвищого ґатунку за сучасними світовими технологіями на сучасному високотехнологічному обладнанні.
– Ніхто в Україні, – розповідає директор (і власник) підприємства Петро Ординанс, – не має такого досвіду виробництва штучних ялинок, як наша компанія. Хоча нам лише три роки, але ми вже встановили в Україні понад 250 новорічних красунь, які подарували свято мільйонам українців і зберегли життя майже 250 га лісових насаджень.
До речі, головна ялинка України – це 11 т металевих і 30 т так званих привантажних конструкцій. На ній змонтовано понад 11 тис. гілок із хвоєю, 17-18 км гірлянд напругою 24 В, маківку, іграшки у формі ромба. Посилений каркас ялинки нагадує будівельні риштування, які дуже важко зруйнувати. Цей каркас продувається і може витримати вітер швидкістю 5,5 м/с. Ялинки компанії вистояли при штормових вітрах Кременчуцького водосховища, Чорного та Азовського морів.
Конструктор для дорослих
Новорічні ялинки в Новому Селі починають виготовляти в січні, після святкового, так би мовити, столу. За день тут можуть “виростити” 40 чотириметрових або 3 двадцятиметрові красуні залежно від замовлень. Нинішні новорічні свята, наприклад, вперше зустрічатимуть під ялинками компанії жителі 25 міст України.
– У Житомирі, – розповідає далі Петро Ординанс, – наша красуня милуватиме око городян та гостей міста третій сезон поспіль. Такий самий вік має деревце від “Ялинки України” і в Ленінському районі міста Дніпропетровська. Ми даруємо радість не лише дітям, а й дорослим, які на якусь мить також стають дітьми, складаючи новорічний конструктор вдома. Цей конструктор безпечний у протипожежному відношенні, бо пройшов неодноразові випробування. Як і “вбрання” ялинки. Між іншим, головну ялинку України збирали у столиці 10 працівників нашої фірми, які мають допуск до висотних робіт. Усього монтують ялинки в населених пунктах нашої держави 30 фахівців.
Мрійник, яким пишаються
Директор підприємства – людина ще молода (нинішнього року йому виповнилося 35) і вражає своєю енергією. Філолог за освітою, він ставить перед собою завдання досить серйозної математичної складності, які, здавалося б, нереально виконати, але попри все реалізує задумане. До 2011 р. Петро Ординанс, наприклад, мріяв установити новорічну красуню на головному майдані України. Установив! А тепер ялинковий фанат прагне спорудити в Тернополі найвище в світі 120-метрове штучне диво.
– І встановлю! – сміється. – Потрібно лише цілеспрямовано іти до мети. Я якось сказав дружині (Ординанс виховує 13-­річну доньку й однорічного синочка. – О. К.), що Петро І привіз ялинку до Росії з-­за кордону, щоб новорічне свято було веселішим, а другий Петро – себто я – подарує українську ялинку Європі.
Отакий він мрійник. Не вигадник, а мрійник, який вийшов із простої селянської сім’ї з селища Козярі на Тернопільщині, де дворів було усього 70. Свій бізнес Ординанс розпочав із дрилі та “болгарки”. Сьогодні ж його фірмою може пишатися не лише Тернопільщина, а й Україна в цілому.
– Я зараз планую закупити обладнання для виробництва ялинкових іграшок, – ділиться планами директор підприємства. – Адже вуличних, не скляних, а пластикових кульок, зірочок та інших прикрас в Україні ніхто не виробляє. Китайці можуть робити іграшки, а ми не можемо?!
До речі, бути лідерами в світі хочуть не лише виробники з Піднебесної. Бразильці встановили в Ріо-­де­-Жанейро поки що найвищу на планеті ялинку – 114 м. Під час різдвяних свят за день подивитися на неї приходять 3 млн. туристів. Якщо наша ялинка в Тернополі буде на 2-5 м вища (а досягти цього реально, бо така конструкція з добре продуманою та обрахованою формулою конуса вже є і запатентована академіком Академії будівництва України Анатолієм Пасько, з яким я співпрацюю), уявляєте, скільки гостей зможе прийняти Тернопільська область? Якщо кожен із туристів залишить у нашому місті хоча б по одній гривні, – які надходження надійдуть до бюджету?!
До речі, ЯлинкаТМ вже сьогодні робить посильний внесок до обласної скарбнички. І не лише у вигляді сплачених податків. Підприємство забезпечило стабільною роботою та пристойним заробітком майже 50 жителів Нового Села. А це – велика матеріальна підтримка сільських родин. Крім того, компанія надає солідну грошову допомогу місцевій школі, іншим об’єктам соціально­-культурного призначення. Будує вона у Новому Селі й дороги. Чи не тому дуже поважають і шанують односельці увесь колектив приватного підприємства. Для Петра Ординанса це – найдорожче в житті!
Олександр КРЮЧКОВ

 

Визначено переможців виставки-конкурсу «Новорічно-різдвяний подарунок»

На зайців можна полювати 15 та 22 січня. За сезон в краї застрелять 171 косулю та 100 кабанів за ліцензіями вартістю 1,5 та 3 тис. гривень