Матір залишила 4-річну доньку на вокзалі

Поділитися

В Шостці міліція дві доби шукала матір чотирирічної дівчинки, яку залишили без нагляду на залізничному вокзалі. А коли знайшли – з’ясувалося, що у стані алкогольного сп’яніння, в компанії нових приятелів та і забула про доньку. Тепер дівчинка перебуває під пильним наглядом медичного персоналу, а ось її матері така “забудькуватість” може коштувати позбавленням прав на виховання власної дитини, повідомили УНН у СЗГ УМВС у Сумській області.

В міліцію зателефонували перехожі, які помітили безпритульну 4-річну дівчинку, яка блукала на пероні вокзалу без супроводу дорослих. Правоохоронцям дитина назвалася Аліною і розповіла, що її мама пішла в магазин за морозивом і обіцяла повернутися, але так і не прийшла. Дывчинка була налякана, брудна та голодна. Міліціонери доправили її до міськвідділу, а самі зайнялись пошуком її матері.

Матір дитини – 33-річна жителька одного з сіл Новгород-Сіверського району, Чернігівської області. Жінка пиячила, вихованням дитини майже не займалася. За це, влітку, її навіть хотіли позбавити батьківських прав, але пошкодували і дали випробувальний термін.

Жінці зателефонували на мобільний і попросили забрати Аліну. На що та відповіла, що дитина спить. По голосу не важко було здогадатись, що вона перебуває у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Аліну відвезли до дитячої лікарні. Там її оглянули, помили та дали чистий одяг.

Продовження ця історія отримала через декілька ночей. До міліції зателефонувала жінка і повідомила, що у неї зникла малолітня донька. Розмову завершила дивною фразою “Ви міліція, ви і шукайте!”, – розповідає начальник Шосткинського відділу міліції Віктор Гузей. – По тривозі був піднятий весь особовий склад. Ситуація ускладнювалась тим, що заявниця відключила свій мобільний телефон. Тож поки одні шукали дитину, інші встановлювали особу, яка телефонувала. Ми звернули увагу на один цікавий факт: При тому, що заявниця вказала інше прізвище, номер телефону її та матері, знайденої на вокзалі дівчинки, співпадають. В тому, що це одна й та сама особа сумнівів вже не було. Шукати її довелося до ранку”.

Знайшли жінку у квартирі чергового співмешканця, в стані алкогольного сп’яніння. Чому покинула доньку пояснити не могла. Вона згадала лише дзвінок від міліції, який розцінила як жарт.

Коли жінка протверезіла, вона розповіла, що у Шостці залишила дитину на свого знайомого, а сама пішла у справах. “Всі ці дні, – стверджувала жінка, – я телефонувала йому і цікавилась донькою. Він запевняв, що з нею все гаразд. Лише на третю добу зізнався, що Аліна зникла”.

Дитину жінці не віддали. Міліціонери склали на неї адміністративний протокол за невиконання батьківських обов’язків. Водночас, правоохоронці спільно з органами опіки, збирають документи на позбавлення її батьківських прав.

Як Тернопільська міська рада “хімічить” на вулиці Злуки: перекривають рух не зробивши заїду!

***

У Шумську чиновники покарали малазабезчепених за участь у виборах

***

Свободівка Ірина Фаріон визнала, що таки була членом Комуністичної партії (аудіо)!

***

Тернопільські театральні вечори: волинська “замовлена любов” неймовірна!

***

Невже депутати Тернопільської облради погрбують Петриківський обласний комунальний дитячий будинок-інтернат? (фото, відеорепортаж)

***

Досидіти до антракту – рахунок пішов на хвилини

 

Грабіжники автозаправок потрапили за ґрати

Тернопіль підтримує столичний Євромайдан!