Провладні рейдери знайшли собі роботу

Поділитися

 

«Іноді вдається обдурювати народ, але тільки на якийсь час, довше – частину народу, але не можна весь час увесь народ»

(А. Лінкольн)

 

В останній час у центрі уваги перебуває Громадська Рада при Тернопільській ОДА. Створена відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №996 прийнятої в листопаді 2010 року, склад затверджений розпорядженням голови ТОДА від 30 січня 2013 р. №37 од, обрано керівні органи, створено 10 профільних комісій, розпочато нормальну роботу. Та керівництву ТОДА не сподобалася незалежна Громадська Рада та її керівництво. Без жодних аргументів і фактів проти керівництва Громадської Ради, адміністрація придумала «жупел Ореста Муца» і почала ним лякати. І 16 жовтня 2013 р. зробила спробу рейдерського захоплення Громадської Ради. Варто відзначити, що в Україні вже були подібні спроби, не стала виключенням Тернопільська область, на жаль… У січні тривали перепитії навколо Громадської Ради при Київській міській державній адміністрації. У столиці також була обрана незалежна Громадська Рада, але голова КМДА забажав підконтрольної Громадської Ради і через два дні, шляхом грубого рейдерського захоплення, бажання голови КМДА здійснилося, керівництво переобрали на лояльне і підконтрольне. Подібні ситуації відбувалися з Громадськими Радами у Донецькій області та при Міністерстві закордонних справ.

Як же це відбувалося у Тернополі.

Отож, 16 жовтня у другій половині дня, управління із суспільно-політичних питань та зв’язків з громадськістю ОДА організувало, так зване, перше засідання Громадської Ради при ТОДА. Читачам пригадаємо, що розпорядження голови було підписане ще 30 січня 2013 р.!!! Що ж стільки часу робили трудівники адміністрації? Засідання проведене незаконно, без оприлюднення оголошення, без повідомлення усіх членів Громадської Ради про час, місце проведення, порядок денний. Шляхом усяких маніпуляцій і фальсифікацій, на засідання запрошували під приводом проведення консультацій щодо зустрічі громадськості з головою Координаційної Ради з питань розвитку громадянського суспільства при Президентові України, радником Президента Мариною Ставнійчук. Не був запрошений, голова Громадської Ради Володимир Чубатий. Таким чином, підступно, лицемірно, по-шулерськи, за відсутності кворому (менше 20 членів, при необхідних 31), обрали, так зване, керівництво Громадської Ради, яке стало маріонеткою у руках ОДА.

На сайті «Тернопіль-експрес», часто з’являються статті, прочитавши які виникає враження, що це офіціоз ТОДА. Саме на цьому сайті 22 жовтня опубліковано матеріал під назвою «Люди Муца не можуть заспокоїтися, що запрацювала Громадська Рада при ОДА». У цьому пасквілі стверджується, що в Громадській Раді існує «група Ореста Муца», вказуючи на те, що П. Атаманчук і П. Сливка представляють громадські організації, які в ході виборчої кампанії до Верховної Ради у 2012 року працювали на екс-нардепа О. Муца. Це абсолютна нісенітниця, адже такі громадські організації як Українська народна рада, ОУН (державників) і Всеукраїнське об’єднання ветеранів, представниками яких відповідно є П. Сливка і П. Атаманчук, на парламентських виборах 2012 р. по 164 виборчому окрузі підтримували кандидата від ВО «Свобода» – Михайла Головка. Не заперечуємо того, що у газеті «Рух за визволення Тернопільщини від політичних чужинців», що поширювалася на території області у виборчий період, була стаття автором якої став П. Сливка, в якій було звернення до священнослужителів не допустити щоб їх використовували у політичних цілях, не перетворювати церкву на політичну трибуну, не брати від політиків дарів, бо дари беззаконних не можуть бути вгодні: недовподоби Всевишньому приноси (дарунки) нечестивих. Переконані, що ця стаття врятувала не одного священнослужителя від гріха. Розцінювати статтю такого змісту, як підтримку кандидата в депутати О. Муца не має жодних підстав.

Але ж давайте поміркуємо, чого ж так колишні прихильники і помічники О. Муца виступають проти нього сьогодні. Дійсно, тернополяни не сприймали позицію О. Муца, коли він керував обласною організацією ПР. І вказані громадські організації та їх представники також. Але давайте будемо об’єктивними. Завдяки нищівній критиці, яку проводив О. Муц і його команда щодо обласної влади та «незалежного» кандидата у народні депутати по 164 виборчому окрузі – Клименка, ставленик влади вибори програв. Факт залишається фактом, у задавалося б гарантованому для влади окрузі, депутатом став опозиціонер Головко.

О. Муц очолив ПР у «помаранчевий період», тобто в час далеко не найкращий для регіоналів, та ще й у Західній Україні. І тільки, коли О. Муц відійшов від Партії регіонів, то в очах обласної влади він став одіозним, а яким тоді є заступник голови ОДА П. Гоч? Колишній пластун, помічник «одіозного» депутата, залишається регіоналом. Або заступник начальника управління І. Бабійчук, який часто змінює

своє політичне опірення? До «помаранчевого» періоду член політбюро СДПУ(о), керівник молодіжки цієї партії, а вже у 2005 році став «помаранчевим». А тепер І. Бабійчук танцює під регіоналівську дудку і розколює громадськість краю. Отож, панове регіонами поміняйте «жупел Муца» на щось інше.

Чому саме зараз влада хоче знищити Громадську Раду?

Відповідь на це питання проста, бо справи в області ідуть погано, зрештою не те щоб погано, можна сказати добре, але щорік гірше. І підтвердженням того є оцінка діяльності обласної влади, яку висловив голова комітету Верховної ради з питань транспорту та зв’язку, екс-віце-премєр Б. Колесников. Дуже влучно він висловився, під час виїзного засідання комітету , що відбувалося 18 жовтня у Тернополі: «Досягнень у вас – нуль!». Так воно і є, на що неодноразово вказували громадські організації, що входять у Координаційну Раду громадських організацій захисту Української державності. Вони звернулися, ще у серпні, до керівництва держави звільнити В. Хоптяна з посади голови Тернопільської ОДА. І якщо, «успіхи» В. Хоптяна критикує опозиція, то ще можна зберігати гарну міну при поганій грі, але коли критика лунає від людини з влади, заступника голови Партії регіонів, такого як Б. Колесніков, то це вже чорна мітка голові Тернопільської обласної організації ПР В. Хоптяну.

Час пакувати валізи?!

Вирішили ці діячі відігратися на Громадській Раді, мовляв, і тут їм заважають у налагодженні «конструктивної роботи», от і придумали собі «людей Муца». Зігнали залежних від ОДА керівників громадських організацій на «раду-нараду», обрали ерзацкерівництво і гуртом стали послідовниками Микити Хруня (Був такий політикант на Прикарпатті в середині ХІХ ст., що лизав чоботи цісарській владі). А один із них навіть зрадив віру батьків. Принагідно зазначимо, що козаки за прабатьківську віру стояли на смерть. Поставили до керма колишніх кучмістів, це люди, що люблять ніжитися у теплі ласки владоможців. Ось їх короткий послужний список. Візьмемо голову ерзацкоманди, професора медичного університету С. Вадзюка, колишній член прокучмівської НДП, коли ж у 1999 р. А. Матвієнко виступив з критикою Кучми, і його прихильники вийшли з НДП , професор залишився на боці Л. Кучми. А на останніх парламентських виборах балотувався по-тернопільському виборчому окрузі№163 від партії «Рідна Вітчизна», яка під маркою відродження українських традицій, мала на меті відібрати голоси в опозиції. С. Вадзюк у Тернополі отримав підтримку в 1396 голосів, а партія 1340. За

підрахунками рекламістів «Рідної Вітчизни» один голос обійшовся партії у 250 доларів, це друге місце після тої, що пхала Україну вперед. Отож, «Рідна Вітчизна» може сподіватися якогось призу у номінації «найбрудніша виборча кампанія». Будучи одним із керівників Української народної Ради, вів подвійну гру, і намагався це об’єднання поставити під контроль ОДА. Та нарешті, 27 жовтня 2013 року С. Вадзюка виключили з Української народної Ради. Звивистий шлях пройшов і перший заступник М. Андрунців. Розпочав діяльність в ДемПУ, навіть очолив облорганізацію, згодом опинився у ХДПУ В. Журавського, тепер відомого як депутата Верховної ради від Партії регіонів. На парламентських виборах 2012 року став головою ОВК у Тернополі від партії «Єдина Родина», де зарекомендував себе вірним владі регіоналів. Саме ця партія у 2002 р. організувала виборчий блок «За Ющенка», щоб забрати голоси у блоку Віктора Ющенка «Наша Україна». Ще будучи головою обласної організації ДемПУ підписува відозви на підтримку Л. Кучми, у 1999 р. М. Андрунців підтримав створення в області єдиного передвиборчого блоку партій на підтримку Л. Кучми у складі: Аграрної партії, ДемПУ, Ліберальної партії, СДПУ (о), НДП і ХДПУ В. Журавського.

Ще один заступник – Юзик С. Прикро, що така особа представляє патріотичну організацію. При таких виховниках «Пласт» продукуватиме нових «гочів».

Отака гоп-компанія, що претендує на «правильних пацанів по-донецьки»! Як кажуть українці: яке їхало таке здибало!

Якщо в 2011 – 2013 рр. Громадська Рада при ОДА не запрацювала, бо голова ОДА В. Хоптян не визнав законно обраного голову Громадської Ради О. Сиротюка, і протягом цього часу для звітів у Київ виставлявся як голова М. Андрунців, то зараз їм такий фокус не пройде!

Бо як писав Борис Олійник

«Народ не візьмеш за макуху,

Він заздаля розрізнить чин

І хто є син його по духу,

І хто – по духу! – сучий син!».

Не байдужі Олекса Дідик і Семен Спостережливий

 

“Припарки” від депутата

***

Мешканкам Тернопільщини для “розплоду” треба бичків?

***

Як блондинка з адміністрації вчила депутатів облради життя (відео, фото)

***

Як депутати організували земельну аферу в Петриках на 70 мільйонів доларів

***

Їхали трактори по праці дітей. Про що дбає влада міста Тернопіль?

***

Матч «Нива» – «Олімпік» покаже телеканал «Футбол»

***

У Тернополі відбудеться родинний марафон «Тату, почитай!»

***

У Тернополі вандали хочуть зірвати рок-концерт гурту Brevis?

***

У режимі суворої таємності “Бен – надал” звітував сам собі про 3 роки царювання в Тернополі

***

Знову аварія у Тернополі: як люди затримували п’яного водія (відео, фото)

***

Начальник управління з суспільно – політичних питань та інформаційної діяльності заздрить голові Тернопільської облради?

***

Керівник “Тернопільгазу” Олег Караванський згадав про аграріїв, які знищують дороги Тернопільщини

Блохін про матч з “Туном”: вийти і перемогти

Незаконне відеоспостереження за жінками організували в солярії