Про обговорення кандидатури начальника Чортківської міліції: правда чи самонавіювання?

Поділитися

Звичайний день, якщо точніше, то 12 серпня, був мовчазним свідком обговорення кандидатури начальника РВ УМВС у Чортківському районі. Було представлено четверо кандидатів, один з яких ще не зареєстрований, оскільки перебуває на пенсії. Ось їх список:

* Юрчак Валентин Михайлович – заступник начальника Чортківського райвідділу міліції з питань громадської безпеки

* Свинарчук Андрій Степанович – начальник кримінальної міліції Чортківського райвідділу міліції

* Коваль Василь Петрович – старший інспектор з особливих доручень відділу інспекції з особового складу управління кадрового забезпечення обласного управління міліції

* Святковський Петро Михайлович.

На обговоренні були присутні три кандидати, а саме Юрчак В.М., Коваль В.П. та Святковський П.М.. Насправді посади сьогодні нічого не розповідають про людину, тому цим особам надали слово, люб’язно вислухали та ще й засипали питаннями.

Високорозвинута та країна, у якій благополуччя народу є стабільним аспектом, незалежним від зміни президента

Цей факт можна перенести і на інші, нижчі рівні управління, наприклад, такі, як посада начальника РВ УМВС. При обговоренні у багатьох присутніх виникала дилема: хто ж кращий? Хто зможе створити цілісний організм без паразитів та патологій? На цей час такі питання надзвичайно актуальні, оскільки зараз потрібна особа, яка налагодить весь механізм, жертвуючи собою, навіть своєю репутацією, оскільки чистячи щось, можна забруднитися самому. Тобто, лише при дотриманні строгого порядку у лавах міліції, населення буде переживати стан благополуччя, що у нашому випадку означає дієвість закону та довіра до службовців. На щастя, перспектива якісного механізму існує. Чому так, можна зрозуміти, прочитавши програму кандидатів, подану нижче:

Юрчак В.М.

* Створення громадської ради

* Звіт про роботу райвідділу раз в квартал

* Боротьба із внутрішньою та зовнішньою корупцією

Коваль В.П.

* Участь громадськості в роботі райвідділу

* Збільшення кількості працівників міліції в громадських місцях

* Патрулювання біля нічних закладів

* Строга дисципліна у структурі міліції

Святковський П.М.

* Патріотичне виховання працівників міліції

* Боротьба з корупцією

* Строга дисципліна у структурі міліції

* Громадська рада

* «Народ до міліції, міліція до народу»

«Паталогії» міліції та способи їх «лікування»

Більшість пунктів програм кандидатів співзвучні або ж взагалі ідентичні. Одним із найбільш обговорюваних було питання про внутрішнє хабарництво і рівень дисципліни міліції. Тобто кожен з кандидатів усвідомлює те, що структуру потрібно «лікувати» і панацеєю від такої патології буде твердість закону, самоконтроль та самодисципліна. За словами одного з учасників обговорення, міліція повинна бути взірцем порядності та законопослушності. Кожен кандидат твердо стояв на тому, що такі плани можна втілити в життя і саме він зможе морально реформувати структуру.

Можна багато «розводитись» про їхні добрі помисли та мотивацію щодо майбутньої посади, але варто згадати про один ключ, який звучав ледь не в кожному сказаному реченні. Йдеться про довіру. Кандидати надзвичайно стурбовані ситуацією довіри між міліцією та громадянами, оскільки саме вона є фундаментом взаємного та якісного виконання обов’язків обох сторін. Потрібно врахувати те, що довіра – це двостороннє та подвійне явище, оскільки є одночасно як і передумовою, так і наслідком співпраці. Аналізуючи життя до «Революції гідності», можна сказати, що згадане поняття було давним-давно втрачене. Але зараз з’явився новий шанс: почати з довіри як передумови співпраці, яка при якісній роботі перетвориться у наслідок. Така схема – це єдиний порятунок стосунків громадян і міліції, оскільки при відмові однієї із сторін, обіцянки іншої будуть лише пустослів’ям, навіюванням того, що без допомоги ближнього не можливе. Одним із практичних застосувань такої схеми є створення громадських рад та інша співпраця з людьми. Бо хто ж вартуватиме вартових?

Закон – це суддя, а довіра – це мірило. Незабаром хтось із кандидатів займе вакантну посаду. Неважливо, хто це буде, важливо, щоб ця людина відчувала підтримку і в своїх лавах, і в колах громадян. А ще сумлінно виконувала свої обов’язки, оскільки при інших обставинах сказані на обговоренні слова ніколи не перетворяться на правду.

Катерина Хорощак

Ситуация на Востоке Украины: со стороны России трижды обстреляны позиции сил АТО

Вулицю Текстильну відремонтують за 5 мільйонів і покладуть прибуток в кишеню