Як Барна і його “злочинна” команда спорт розвивають на Тернопільщині

Поділитися

В червні цього року усі ЗМІ спішили передати гучні заяви голови Тернопільської ОДА про досягнення його команди в розвитку спорту та спортивної інфраструктури в області.
«Наше завдання – максимально відлучити дітей від комп’ютерів і залучити до спорту. Якщо ми вкладаємо в спорт, то не будемо вкладати в тюрми. Наразі спортивна інфраструктура застаріла, адже збудована була ще в 60-их роках. Ми ж хочемо збудувати спорткомплекси, які б відповідали сучасним вимогам і сприяли формуванню плеяди олімпійців», – сказав Барна.
Він зауважив, ще реалізовувати масштабні проекти в сфері спорту в області почали у 2016 році. З того часу, зокрема, збудували плавальний басейн при школі в Козовій, який сьогодні використовується і для жителів сусідніх районів, в селах Ангелівка та Верхні Луб’янки реконструйовано спортзали, у школі Старого Вишнівця та Чортківській спортшколі відремонтовано дах. У Козовій, Підгайцях, Бережанах, Зборові збудовані міні-футбольні поля з вуличними тренажерами поруч, у Зборові також здійснено реконструкцію стадіону «Колос». 
За останні роки Степан Барна прославився тільки обіцянками в ЗМІ, стало цікаво наскільки ефективно його команда освоює кошти з фонду регіонального розвитку.
Ось такою рекламою хизувався народний депутат Тарас Юрик. Колосальні суми вкладаються округ народного депутата, але чи є користь з них громаді?
У 2016 році розпочали зводити спортивний майданчик зі штучним покриттям та 12 тренажерами на міському стадіоні «Колос».
Підряд більше ніж на 1.2 мільйона гривень отримує ФГ “Шапулів гай” та по договору зобов’язується виконати усі роботи в 30 денний термін отриманням частини суми авансом. Забігаю напер, але роботи не виконані до сьогодні.
Не виконавши роботи станом на осінь 2017, при потрачених 680 тисяч гривень, на майданчику знову імітують відновлення робіт. На майданчику появляються знову 2 одиниці техніки та ті самі люди з партії «Блок Петра Порошенка». Відзвітували фотографіями та забули.

Злочинна влада Барни, саме так він охрестив свою команду ще в 2017 році, активно піарилась, але мало що виконувала. Районний бюджет, міський бюджет та залучені кошти з фонду регіонального розвитку не дали зборівчанам спортивного комплексу, який вони так довго очікували. Чи може діяти по іншому злочинна влада запитання риторичне.
Контролював будівництво спортивного майданчика голова Зборівської РДА Ігор Яворський. На сьогодні судимий за адмін корупцію. Купив квартиру та забув вказати її в декларації, а потім забув її справжню ціну. В розвиненій країні такого чиновника б давно зняли з посади, але ми живемо в країні де модно хвалитись, що ти злочинна влада.
У 2018 році в місті Зборів урочисто відкривають спортивний майданчик, правда інший. Зі скандалом тут знову відмітився Тарас Юрик, про те йому не завадило побувати на урочистому відкритті. Юрик, як голова Федерації футболу в Тернопільські області допоміг покрити поле штучною травою. Народний депутат забув про один спортивний майданчик та поспішив допомагати зводити інший. Це може пояснити розслідування телеканалу «ZIK». У Федерації футболу України працює 18 осіб, 11 із них – народні депутати. Головою цієї спілки у Тернопільській області є Тарас Юрик, народний обранець від БПП «Солідарність», який займається облаштуванням професійних футбольних полів на Тернопільщині. Та все б нічого, однак, як стало відомо, покривають поля штучною травою виключно одного виробника, а саме: ТОВ «ФФУ Продакшн». Директор цього підприємства, який за сумісництвом і голова федерації футболу Івано-Франківської області є Андрій Бондаренко. А метр квадратний продукції його заводу коштує 525 грн, коли аналогічний метр квадратний штучної трави іншого виробника коштує навіть менш як 300 грн.
До слова, ТОВ «ФФУ Продакшн» стабілізувалася на економічному ринку лише завдяки політичним взаємозв’язкам, адже до цього у неї майже не було замовлень. За рік «панування» Андрія Павелка статутний фонд «ФФУ Продакшн» збільшився. Так, якщо у червні 2017 року він становив всього 1000 грн, то в липні цього року ця сума виросла аж до 270 млн грн. ДЕТАЛЬНІШЕ можна прочитати у статті «Нардеп Тарас Юрик будує чи допомагає розкрадати?»
А що з майданчиком та тренажерами на міському стадіонові «Колос»?
Замовником виступав ФСТ «Колос», котрий утримував стадіон на своєму балансі. Весною Зборівська районна рада вирішує припинити існування ФСТ «Колос». Основна причина – нестача фінансування! Дивно, а Барна переконує на прес-конференціях, що спорт розвиває. 22 червня районна рада вирішила затвердити акт приймання-передачі основних засобів спортивної споруди (стадіон «Колос»). Контроль за виконанням рішення доручити постійній комісії районної ради з питань комунальної власності, підприємництва та інвестицій.
А тут дуже цікаво! Головою постійної комісії з питань комунальної власності, підприємництва та інвестицій є Лобур Микола Васильович (політична партія Громадська позиція). Саме ця людина є власником ФГ “Шапулів гай”, котра в 2016 році отримала підряд на виконання робіт по встановленні тренажерів та спортивного майданчика. Як підприємець Лобур у 2016 році стає підрядником на виконання робіт та отримує частину коштів (освоєно 600 тисяч грн), роботи не виконує в зазначений в договорі час, потім не виконує взагалі. Літом 2018, як депутат та голова комісії з питань комунальної власності, підприємництва та інвестицій відповідає за те, щоб Районна рада успішно знайшла нового власника для «відбудованого» спортивної гордості місцевих чиновників. Новий балансоутримувач буде змушений прийняти його в такому стані до якого його довела «злочинна» влада.

Тепер офіційні дані від Зборівської районної ради. З районного бюджету на утримання ФСТ «Колос» у 2017 році виділено 230 тис. гривень.
Станом на 1 січня 2018 року (згідно з попередніми даними) в районі налічується 102 спортивні споруди (на 2 менше у порівнянні з станом на 01.01.2017 року в зв’язку з тим, що у 2017 році зменшилась кількість навчальних закладів на 2 одиниці, а саме: ліквідовано ЗОШ І ступеня с. Білокриниця та ЗОШ І ступеня с. Тростянець через відсутність контингенту учнів), а саме: 1 стадіон, 26 спортивних майданчиків з тренажерним обладнанням, 8 спортивних майданчиків з нестандартним тренажерним обладнанням, 13 футбольних полів, 13 спортивних майданчиків, 7 стрілецьких тирів, 17 спортивних залів площею не менше 162 м2, 16 спортивних приміщень для фізкультурно-оздоровчих занять, 1 тенісний корт. На стадіоні «Колос» проведено поточний ремонт адміністративного будинку. На реконструкцію спортивного майданчика з встановленням спортивних тренажерів з державного бюджету виділено 682 тис. гривень, з місцевого бюджету – 20,5 тис. гривень, у вересні 2017 року – ще 250 тис. гривень. В районі всі спортивні споруди (футбольні поля, спортивні ігрові майданчики) передані на баланс базових рад, а також в комунальну власність району, які знаходяться на території загальноосвітніх шкіл.

Петро Заставецький

Тут фото стадіону станом на літо 2018

У Тернополі хуліган розбив вікно у автомобілі поліції

Душа давно из России ушла