Пивний алкоголізм – його перші ознаки та небезпека для організму

Поділитися

Люди часто мають хибну впевненість, що пивний алкоголізм – це не шкідливо, або його не існує. Але це помилкова думка. Пиво – напій, який не вважається міцним, тому звичка пити щоп’ятниці пиво не розцінюється як проблема. За вмістом шкідливих речовин пиво можна порівняти хіба що із самогоном, адже у його складі після процесу бродіння зберігаються отруйні речовини, такі як метанол, сивушні олії, ефіри та альдегіди.

Як проявляється пивний алкоголізм?

За швидкістю формування залежності пивний алкоголізм розвивається набагато швидше, ніж залежність від більш міцного алкоголю. Але люди не сприймають серйозно всю небезпеку ситуації. Для усвідомлення проблеми важливо помітити ознаки пивного алкоголізму:

  • вживання пива більш ніж 1 раз на тиждень;
  • дратівість, неможливість розслабитись без пляшки напою;
  • проблеми із потенцією;
  • частий головний біль;
  • початок дня з ковтка пива “для настрою”.

Хто у групі ризику?

  • Підлітки сприймають вживання пива і пивних напоїв як спосіб здаватися старшим. Розпиття цього напою спричиняє невелике сп’яніння з відчуттям легкої ейфорії. При цьому підлітки часто не можуть оцінити можливі ускладнення та наслідки.
  • Чоловіки, які втомлюються після робочого дня. Для цієї групи людей пиво – нешкідливий спосіб розслаблення після трудового дня. Відмова від алкоголю для них є досить складною, адже вони впевнені, що для цього немає жодних причин.
  • Жінки середнього віку. Зазвичай вони часто влаштовують зустрічі з подругами, відвідують колективні заходи, які рідко обходяться без вживання легких алкогольних напоїв.
  • Люди старшого віку. Як правило, вони незалежні і для них не має значення думка суспільства. Зазвичай вони не приєднуються до вечірок, на яких подають алкогольні напої, а вживають алкоголь на самоті. Це одна з найбільших груп ризику.

Симптоми пивного алкоголізму

Якщо пити цей напій щодня, то з’являються мішки під очима, набряки фігури та характерний пивний животик. У залежних від пива людей знижується потенція, з’являється діарея, починаються регулярні головні болі, без прийому пива вони не можуть нормально заснути, їм сняться кошмари, мучить безсоння. Печінка починає гірше працювати, як наслідок – синюшність обличчя та набряки під очима. Навіть невеликі фізичні навантаження призводять до збоїв у диханні та частому серцебиттю.

Як позбутися тяги до пива?

Позбавлення пивного алкоголізму – це складне завдання, адже люди впевнені, що можуть зав’язати у будь-який час, відмовитися від вечірнього пива чи п’ятничного алкоголізму. Сучасні підходи підтверджують, що пивного алкоголізму, як і будь-якої іншої проблеми, можна позбутися, звернувшись за професійною допомогою. Психологи працюють із пацієнтами, щоб допомогти їм повірити у необхідність ведення здорового способу життя. 

Експерти впевнені, що після усвідомлення проблеми люди зможуть подивитись своє життя по-новому і почати тверезо дивитися на навколишній світ. Як це зробити – можна дізнатись на цьому сайті.

Білий плінтус в інтер’єрі

Microsoft припиняє підтримку операційної системи Windows 8.1