Губернатор Тернопільщини оприлюднив у «Про все» декларацію про свої доходи: 39 тисяч 528 гривень

Поділитися

Голова Тернопільської облдержадміністрації Валентин Хоптян надав редакції тернопільської інтернет-газети «Про все» копію декларації про доходи за 2010 рік. Проте, декларація фактично не відображає рівень доходів Валентина Хоптяна як губернатора Тернопілля. Чому? Та тому, що головою Тернопільської ОДА пана Хоптяна призначено лише 21 грудня 2010 року. До того, у 2010 році Валентин Антонович працював на державній службі лише пів року. Розпорядженням Президента України Віктора Януковича від 4 червня 2010 року Валентина Хоптяна призначено головою Підволочиської районної державної адміністрації Тернопільської області.

Як зазначено на офіційному сайті Тернопільської ОДА ,  з травня 2006 по червень 2010 року Валентин Хоптян працював на посаді керуючого фермерським господарством «Тоніс» с.Криків Чемеровецького району Хмельницької області.

Отож, за 2010 рік нині діючий голова Тернопільської ОДА заробив 39 тисяч 528 гривень. Члени його сім’ї заробили трішки менше – 23 тисячі 153 гривні. Хто саме входить до членів сім’ї, на жаль, сказати не можемо, оскільки ця графа заретушована прес-службою ОДА. Як і адреса місця проживання.

До речі, голова обласної ради Олексій Кайда, його заступники, міський голова Тернополя, народні депутати України Василь Деревляний, Ярослав Джоджик, Іван Стойко не робили секрету з цього.

Губернатор Тернопільщини володіє житловим будинком площею 170 квадратних метрів. Крім того, має земельну ділянку площею 5,33 га. Члени його сім’ї мають також землю – 4,79 га. Окрім того, за ними значиться й квартира на 107 квадратних метрів і половину квартири на 26 метрів квадратних. На утримання майна члени сім’ї губернатора витратили 4500 гривень. Таку ж суму сплатив Валентин Антонович.

Цікаво, що голова Тернопільської ОДА не має ні легкової машини, ні гаража. А от члени його сім’ї мають іномарку – SUZUKI GRAND VITARA (на фото вгорі)

Не відомо. Чи придбане ця автівка новою, чи булла до того в користуванні. В інтернеті нова модель коштує від 26 до 38 тисяч доларів.

Якщо порівняти прибутки Валентина Хоптяна до головування на Тернопіллі, з іншими високопосадовцями нашого краю, то вони виглядають доволі скромно.

Голова обласної ради Олексій Кайда заробив торік 92 тисячі гривень.

Мер Тернополя Сергій Надал – 70 тисяч 963 гривні.

Народний депутат України Василь Деревляний оприлюднив декларацію з 235 тисячами гривень.

Екс-губернатор Тернопілля Іван Стойко має дохід у минулому році – 320 тисяч гривень.

Перший заступник голови Тернопільської облради Сергій Тарашевський заробив 17,9 тисяч гривень, але має на рахунку 16,5 мільйонів гривень

Нардеп Ярослав Джоджик заробив торік 267 тисяч гривень

У Кременецькому районі відбулася презентація концепції інвестиційного проекту « В магії Кременця – сила України»

“Свободівець” Тягнибока прийде сьогодні в гості до справжніх “свободівців”