Тернопільські податківці зустрілися з виробниками меблів та хліба

Поділитися

Продовжуючи добру традицію зустрічей з підприємництвом, фахівці Тернопільської об’єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області запросили бізнесменів до діалогу. Цього разу співбесідниками міндоходівців були приватні підприємці, які здійснюють діяльність у сфері виготовлення хлібобулочних виробів та виробництва меблів. Після детального моніторингу фахівці інспекції сформулювали перелік проблемних питань, які вирішили донести до підприємців, а також почути думку малого бізнесу щодо удосконалення сервісної складової відомства.
Звертаючись до учасників зустрічі, заступник начальника інспекції Василь Кравець зазначив: „Проведення нами заходів із бізнесом у форматі конструктивного діалогу дає позитивні результати. Так, на пропозицію бізнесу нашим відомством ініційовано ряд змін до чинного законодавства. Зокрема, розширено коло груп для суб’єктів господарювання-спрощенців: до діючих чотирьох додано ще дві – п’яту для приватних підприємців та шосту – для юридичних осіб, а також знижено ставки єдиного податку для даних груп: з 7% (за умови сплати ПДВ) і 10% відсотків доходу до 5% і 7% відповідно”. Він констатував, що на перше місце взаємовідносин із бізнесом Міністерство доходів і зборів ставить електронну звітність та віддалене обслуговування, а тому робиться акцент на сервісному обслуговуванню. Так, вже сьогодні платники можуть оцінити переваги таких електронних сервісів:„Пульс”, „Дізнайся про свого бізнес-партнера”, „Перевірка свідоцтва платника єдиного податку”, „Податковий асистент”, заповнити декларацію про майновий стан і доходи в режимі on-line тощо.
„Фактично, зі свого боку Міндоходів намагається створити максимально комфортні умови для ведення бізнесу, – наголосив Василь Тарасович, – проте, незважаючи на вище перелічені переваги, після проведеного аналізу з’ясувалося, що є все ж зловживання з боку представників малого бізнесу. Зокрема, трудові відносини з найманими працівниками оформлені не належним чином, заробітна плата виплачується на рівні мінімальної чи нижче, мінімізується сплата податків і зборів до бюджету тощо.” Тому він закликав присутніх відповідальніше ставитися до виконання своїх обов’язків щодо сплати платежів, а також провадити діяльність виключно в правовому полі.
Увагу приватних підприємців було також акцентовано на особливостях адміністрування єдиного соціального внеску, належному утриманні та перерахуванні до бюджету сум податку на доходи фізичних осіб, застосуванні спрощеної системи оподаткування. Ініціатори зустрічі інформували, що власники декількох об’єктів житлової нерухомості можуть звернутися в податкову інспекцію до 31 грудня 2013 року для звірки, аби уникнути невідповідності при нарахуванні грошового цього платежу.
Самі підприємці відмітили високий рівень організації таких зустрічей та наголосили на їх корисності, оскільки у формі конструктивного діалогу підприємці мають можливість почути міндоходівців та висловити своє бачення щодо врегулювання тих чи інших питань

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об’єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Як депутати голосували за надання Чорткову статусу міста обласного підпорядкування (весь список)

***

Громадськість проти передачі Почаївської лаври російській церкві

***

Олексій Кайда теж вітає Чортків

***

Чортків отримав статус міста обласного значення навіть без голосу свободівця Михайла Головка

***

313 нардепів надали Чорткову статус міста обласного підпорядкування

***

До Тернополя приїде Сергій Магера, який співав разом з Басковим і Монсерра́т Кабальє́

***

Голова ОУН Стефан Романів: За фальсифікації треба відповідати

***

Жінка завжди має залишатися жінкою!

***

Прокурорами Тернопілля встановлено порушення при наданні путівок на оздоровлення до дитячих центрів «Артек» та «Молода гвардія»

***

Тернопільські податківці зустрілися з виробниками меблів та хліба

***

Налікували! 24 гривні витратили на ремонт зубів одного працівника тролейбусного депо

***

Сайт Тернопільської міської ради – найгірший в Україні

***

Такого дня Тернопільського Студента у файному місті ще не було!

***

Мер Тернополя розраховується за підтримку на виборах?

***

Відкритий лист до Міністра внутрішніх справ щодо ідентифікації міліції

***

Прокурорами Тернопілля встановлено порушення при наданні путівок на оздоровлення до дитячих центрів «Артек» та «Молода гвардія»

Чортків отримав статус міста обласного значення навіть без голосу свободівця Михайла Головка