Куди втікають тернопільські гроші?

Поділитися

Історія ця стара і триває уже три роки. Тому розпочинаю розповідь з надією, що можливо люстраційний процес та боротьба з паразитом на ім’я «корумпована влада», дійде і до нашої міської ради, де під овечою шкурою борців за демократичну, чесну та вільну державу ховаються справжні вовки – підступні, жорстокі та кровожерливі до грошей. На мою особисту думку тут значно більше порушень, ніж в державних установах, а керівники міської ради (саме керівники, а не звичайні працівники) про своїй суті бізнесмени, а не люди з державним мисленням. Незважаючи на відродження у наших людей надії на перемогу над хабарництвом, «відкатами» та бюрократією, ця надія починає вмирати навіть не у Києві, а вже тут на місцях – під стінами рідної Тернопільської міської ради.

Тут не змінюється нічого. Як і у минулому, тут є рядові працівники (як і більшість нас із вами), які виконують роботу і в разі будь-яких помилок чи порушень несуть повну відповідальність за виконану роботу, і є керівники (рівень заступників С.Надала та окремі керівники управлінь), які лише заробляють гроші і не несуть за це відповідальності. При цьому, в гонитві за власним збагаченням, керівництво міської ради частенько користується механізмами видачі усних злочинних наказів власним підлеглим.

Для тих читачів, кому ще не відомо чому за останні два роки погіршилась якість прибирання від пилу та бруду вулиць міста, повторю історію заново. На початку 2012 року на ринок надання послуг з санітарного прибирання міста не вдалось увійти луцькій приватній структурі ПП «Руфусів» (наближена до заступника міського голови В.Стемковського, що донедавна працював заступником міського голови Луцька, однак був звільнений звідти через висловлену недовіру), яка програла тендер міському комунальному підприємству «Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця».

У тому ж році засновники «Руфусіва» реєструють в Тернополі приватну структуру із такою собі патріотичною і рідною назвою ТОВ «Тернопількомуналсервіс» (яка в принципі не тернопіль-, не комунал-, та і не сервіс в кінці кінців), а керівник комунального підприємства змінюється і призначається лояльний до В. Стемковського Козак Андрій Степанович, депутат Тернопільської облради від партії “Свобода”.

Одразу ж після цього, комунальне підприємство, штат якого налічував біля 250 чоловік, поступово збавляє оберти:

1. Початок 2013 року керівник комунального підприємства, будучи в змові з керівниками ТОВ «Тернопількомуналсервіс» програє йому тендер, незважаючи на те, що ТОВ не має ні матеріально-технічної бази, ні кадрів, ні достатньої кількості техніки

2. Це не заважає приватнику, вигравши тендер, скерувати найбільш неліквідні види робіт на комунальну структуру і виконувати за її рахунок 60% найбільш затратних видів робіт. 40% «вершків» товариство залишає за собою.

3. Початок 2013 року – Частину працівників комунального підприємства (80 двірників) змушують перейти на роботу в ТОВ «Тернопількомуналсервіс», де вони суттєво втрачають у пенсійних нарахуваннях, адже 60 % заробітної плати працівникам приватної фірми виплачується в «конвертах».

4. Середина 2013 року – вся техніка приватної структури перекочовує на утримання в комунальне підприємство, однак за це комунальне підприємство до сьогодні не отримало ні копійки

5. Початок зимового періоду 2013 року – приватним товариством активно та найголовніше безоплатно використовуються площі комунального підприємства та його техніка для зберігання і змішування протиожеледної суміші.

6. Зима 2013-2014 років – комунальне підприємство виконує на замовлення ТОВ роботи на суму близько 2 млн. грн., однак приватник свідомо, з відома Козака А.С. не розраховується за виконані роботи.

7. Через створену таким чином заборгованість, комунальне підприємство саме стає боржником, через що зборами трудового колективу двічі висловлюється недовіра Козаку А.С., однак міський голова вперто не помічає проблем у колективі.

8. В лютому Козак А.С. близько місяця не з’являється на роботу, а в березні приходить на роботу лише для того, щоб провести бесіди із працівниками комунального підприємства про необхідність визнання банкрутом підприємства.

Ось отриманий результат діяльності Козака А.С. на сьогодні:

Комунальне підприємство за два роки з 250 працівників ледь налічує 70, які найближчим часом будуть звільнені;

Комунальне підприємство, маючи необхідну базу, не може взяти участь у конкурсних торгах з прибирання вулиць міста в 2014 році, оскільки є боржником по сплаті податків;

На тілі комунального підприємства паразитує приватна структура, що вперто намагається його «задушити» і отримати в своє користування комунальну техніку і майно.

Виконані комунальним підприємством роботи на замовлення , не будуть оплачені ТОВ по причині очікуваного банкрутства КП в квітні.

Давайте розберемось, які ж «плюси» отримує місто від цього?

1. Як відомо ТОВ «Тернопількомуналсервіс» при входженні на ринок заявляло про можливість скорочення видатків на санітарне утримання вулиць міста з 11 млн. грн.. до 8 млн. грн. Для довідки: у 2013 році ТОВ виконано робіт на суму понад 12,5 млн. грн.

2. Прибирання території міста продовжує здійснюватись силами комунального підприємства, а механізована очистка здійснюється ТОВ «Тернопількомуналсервіс» за допомогою 8 підмітальних тракторів і механізмів, які не розмитнені, не мають номерних знаків, через що в будь-який момент можуть бути затримані інспекцією ДАІ.

3. Можливо через це цих тракторців з 2013 року ще не бачили у таких мікрорайонах міста як «Новий світ», «Аляска», «БАМ» (прибирається лише центр) . Хоча мало хто із тернополян знає, що згідно підписаного з міською радою договору ТОВ «Тернопількомуналсервіс» зобов’язувалось систематично механізовано прибирати кожну вулицю міста енну кількість раз в місяць (для кожної вулиці встановлено окремий графік прибирання)

4. Майно комунального підприємства (тобто міське майно) найближчим часом обхідними шляхами перекочує в ТОВ, а земельна ділянка на перспективній для будівництва території….. можливо хоч вона продасться з аукціону і місто отримає за це значні гроші? Чи варто не це надіятись?

Ось так, ні ціни, ні якості – по місту за машинами куриться пилюка….

Тому хочу повернутись до того, з чого я почав. В першу чергу це стосується очільників міста – ви, так звані борці за світле майбутнє, які так любите у своїх спічах на майданах згадувати про великий подвиг бійців «Небесної сотні». Знайте, ви та ваші вчинки – це ганьба для тих хлопців, які віддали свої життя у боротьбі (реальній, а не такій яку вели ви, здебільшого вдома на дивані перед телевізором)! Тому, знайте! Кожен клаптик землі забраний у міської громади, кожна гривня вкрадена з кишень тернополян впаде важким каменем гріха на ваші душі…

P.S. Пересічні працівники міської ради та комунального підприємства, від яких також залежить доля КП. Мені пригадалась сцена із відомого кінофільму «Іграшка» із П єром Рішаром у головній ролі.

Керівник великої компанії, бажаючи пересвідчитись у підлабузництві свого підлеглого, наказує тому зняти штани. Той знімає. Після цього просить його пройтись так по всій компанії і той вирушає це робити. На порозі керівник зупиняє підлеглого і з гіркотою говорить: «Анрі, ви всі говорите, що я тиран. Але зупиніться і задумайтесь, хто із нас більше чудовисько? Я – той, що прошу вас зняти штани, чи ви – той, що задля збереження своєї посади, готовий з голим задом носитись по всій компанії?

Як прибиральники Тернополя пустили у курник лисиць

***

 

Чому Тернопіль у лайні?

***

Послав Бог роботу, та забрав чорт охоту

***

Шокуюче прибирання у Тернополі

***

Чому у Тернополі так брудно? (відео)

***

Тернопіль очима водія і нардепа: жахливі дороги і препаскудне прибирання снігу (відео)

***

Як заступник міського голови Тернополя організував “схему” на 20 мільйонів

***

Ні туди – ні сюди, ні саньми – ні колісьми, ні взимку – ні влітку

***

Мер Тернополя нарешті притягнув до відповідальності комунальників

***

Фірму заступника мера Тернополя “відмазали” від штрафу у 50 тисяч

Тернопільський мільярдер про Тимошенко і Кремль

0

Висловлюю щиру подяку, за бездіяльність, сраколизам в пагонах з правоохоронних органів та митниці!