Як тернополяни возили допомогу на Схід

Поділитися

Цього тижня представник Об’єднання заради громади «Ядро» Тарас Білан доправив чергову партію допомоги у бойову частину, яка дислокована в районі дороги Дніпропетровськ-Донецьк. На щастя, Тарас повернувся додому неушкодженим, проте вражень більш, ніж достатньо.

* 22 години без сну та відпочинку. Завантажена машина іде повільно, дороги погані. Ми з водієм не спимо. Від спеки піт стікає градом. Проїжджаємо пости – хлопці в касках, бронежилетах та амуніції. І раптом починаєш розуміти як треба любити Україну, щоб служити в таких умовах, – розповідає Тарас Білан.

Коли прибули на місце, вразила скупість рухів, небагатослівність і дисциплінованість бійців. Військовий прийняв вантаж і одразу повідомив про це у Тернопіль на склад.

* Відчули певну гордість, війна таки дисциплінує, – продовжує Тарас Білан. – Коли ж хлопці переконалися, що ми свої, почали скупо посміхатися.

Пан Тарас із водієм стали мимовільного затримання підозрілої особи.

13082014212* Коли виїжджали, хлопці попросили «закинути» хліб та воду на один із блок-постів. Починаємо розвантаження, аж тут чуємо: «лежать! лицом на землю…». Коли зіскочили з кузова, побачили зосереджених бійців, а лицем до асфальту чоловіка, схожого на чеченця. Зрозуміли, що ми тут зайві, тому, не розпитуючи зайвого, поїхали, – ділиться враженнями волонтер «Ядра».

Т.Білан зауважує, що фотографуватись і бритись серед бійців не прийнято, вважають поганою прикметою. А ще хлопці просять негазованої або слабогазованої води, від сильногазованої – проблеми з горлом.

– Коли їхали туди, здавалось, війна десь далеко і лише там зрозуміли: війна поруч, в п’яти метрах від нас, – підсумовує Тарас.

Розвантаження відбувалося у присутності особового складу, із звітом про виконану роботу бажаючі можуть ознайомитися на Логістичному складі допомоги бійцям АТО (м.Тернопіль, вул. Збаразька, 16, гуртовня «Галант»).

Мои бывшие друзья тайком получили ордена “за Крым” и боятся сказать об этом. Потому что знают: это плата за…

У селах Верещаки та Лопушно – мобільний центр зайнятості