“Океан Ельзи” у Тернополі виходив двічі на біс

Поділитися


Вчора у Тернополі, на центральному стадіоні, відбувся концерт гурту “Океан Ельзи”. Святослав Вакарчук завітав до файного міста в рамках “Світового туру”. Востаннє улюбленець молоді був у файному місті 28 травня 2013 року. Вартість квитків на його концерт тоді становила  від 75 до 160 гривень. 

Вакарчук не любить набридати тернополянам )) . Тому не дивно, що на вчорашній концерт фани розкупили квитки ще за місяць. Найбільшою популярністю користувались найдорожчі білети по 850 гривень. Їх розібрали найшвидше.

Міг завадити концерту трішки дощ. Про нього у твітері писав, а потім жартував на сцені соліст.
Цьогорічний концерт запам’ятався тим, що місцеві ЗМІ фактично проігнорували його. Якщо у 2013 році чи не кожна редакція відрядила фотокора і журналіста, операторів-телевізійників, то вчора  кілька кореспондентів, яких вдалося помітити, прийшли просто відпочити. Камер на штативах не було, як і фотографів зі спецтехнікою. Ймовірно, майже двохмільйонна армія армія підписників Вакарчука у twitter та майже мільйонна у Фейсбуці лише на сторінку  “Світового туру” витісняє традиційні ЗМІ на задвірки. Інтернет рулить!

У цій замітці ми розмістили відеозаписи найцікавіших моментів з концерту, а також згадали про попередні гастролі “океанів” до файного міста.

У 2010 році Вакарчук з музикантами дав благодійний концерт на користь футбольного клубу “Тернопіль”. Океани тоді зібрали 15 тисяч гривень ( по 3 гривні з кожного проданого квитка). А потім вирішили ще 15 тисяч гривень виділити від себе особисто.Вартість білетів тоді становила від 55 гривень за квиток.

Як відбувся концерт ОЕ у 2013 році можна побачити з нашого фоторепортажу.Тоді місцеві організатори концерту “сплужили” з пропуском на стадіон глядачів.

Концерт у 2013 році вражав усім: Вакарчук дуже лагідно спілкувався з глядачами, водночас під час виконання пісень перетворювався то на ураган, то “живий нерв”. Його танці доводили дівчат до екстазу. Але навіть бувалого Святослава Вакарчука здивували тоді в Тернополі: на приспів  пісні “На небі” весь стадіон підняв догори хмаринки, зроблені з паперу.

-Вам роздали їх перед стадіоном,- здивувався Святослав. У перших рядах, після завершення виконання пісні, розповіли про флешмоб.

-Фейсбук та Вконтакті сьогодні – це велика сила,- резюмував зворушений співак, який щиро дякував за таку приємну несподіванку і навіть попросив одну з хмаринок напам’ять. Війни тоді не було, а тому говорити про кремлівську соцмережу не видавалось чимось непристойним.

Варто відзначити, що й звук і світло на концерті-2013 були настільки потужними і якісними, що до того тернопільські меломани мали можливість насолоджуватись таким рівнем ще у далекому 2004 році на “диких танцях” Руслани перед переможним Євробаченням у Туреччині.

У 2013 році двічі тернополяни викликали “океанів” на біс. Щоб не кликали втретє, Славко Вакарчук сам запропонував ще заспівати і вже тоді остаточно розкланявся. Цього року вистачило двох разів.

Після оприлюднення правди про концерт “Океану Ельзи” в Тернополі у 2013 році на журналіста “Про все” хотіли подати до суду місцеві організатори. У репортажі журналіст Про все” тоді розповів один пікантний момент: щоб потрапити на стадіон, тернополяни змушені були стояти в довжелезних чергах. Навіть міліція просила організаторів відкрити ще один прохід, але відповідь “нехай погуляють люди” здивував навіть бувалих правоохоронців. “Вони в курсі, що “океани” мають виступати о 20 годині, так же на афішах зазначено,- сміялись з недолугості організаторів правоохоронці. Крім того, відкрити ще один прохід не дозволили, бо “забракне апаратів, якими сканують квитки при вході”. Потім скандал вирішив телефонний дзвінок з прес-служби Вакарчука. Нам подякували за критику, яка вдосконалить роботу у майбутньому в організації концертів.

Цього разу таких непорозумінь при вході на стадіон не було. Більше того, фани були поінформовані, що хоч концерт анонсовано на 19 годину, розпочнеться він о 20 годині 30 хвилин. Люди спокійно пили пиво, фотографувались, спілкувались попри дощ. Тернополяни відпочивали … А потім круто відривалась



Атрибутика для фанів була за доступними цінами
Черги були мінімальні. Людей з квитками швидко обслуговували і пропускали на стадіон
За кілька хвилин до початку концерту
Тернополяни підготувались до дощу! ))
Автомобільний ескорт “океанів”

Пульти звукорежисера та освітлення теж рятували під целофаном
Швидка роботи не мала


Фото на головній сторінці – Вікторії Квітки

“Манчестер Юнайтед” виграв Лігу Європи

Українська служба телеканалу “Євроньюз” припинила мовлення