Історія хлопчика з Маріуполя, батька якого застрелили росіяни

Поділитися

Після кількох місяців в окупації та втрати батька Сашко разом із мамою та братом потрапив у прихисток благодійного фонду “Твоя Опора”, де знову почав жити

До повномасштабного вторгнення родина Соболєвих жила своє щасливе життя у Маріуполі. Але росія забрала у них не лише рідне місто та дім, вона забрала у них найважливіше – їхнього батька.
“Росіяни нахабно застрелили чоловіка на очах у родини, коли вони йшли за гуманітарною допомогою”, – розповідає Вікторія, керівниця прихистку від благодійного фонду “Твоя Опора”.
Саме у львівському прихистку матір із двома синами оселилася після кількох місяців в окупації та життя у підвалі будинку, який регулярно обстрілювався та горів. Із Маріуполя Соболєві наважилися виїжджати лише після того, як поховали батька. Через російські блокпости та крізь приниження вони виїхали у Львів.
“У нас вони прожили місяць. Чудова родина! Виховані хлопці та сильна, розумна і розважлива мама, – каже Вікторія, керівниця прихистку від благодійного фонду “Твоя Опора”. – На згадку про них у нас досі висить малюнок від Сашка, молодшого сина. У нашому прихистку є така собі імпровізована галерея – найзворушливіше, найчутливіше та найболючіше місце водночас. Усі малюнки виконані дітьми, які пережили дуже багато горя.
І один із цих малюнків від Соболєвих. На ньому Сашко зобразив машину, яка стоїть на узбіччі, а позаду неї синє-синє небо”. Зараз родина Соболєвих проживає в Німеччині. Нещодавно приїжджали в Україну і зупинялися в прихистку на кілька днів, розповідає Вікторія. Загалом з початку повномасштабної війни львівський прихисток прийняв уже понад дві тисячі українців. Майже щодень там одночасно проживає більш ніж сотня людей, серед яких діти різного віку.
“Наш прихисток ми відкрили разом із партнерами, і він другий за чисельністю у Львові, знаходиться в приміщенні львівського Укртелекому, – розповідає засновниця благодійного фонду “Твоя Опора” Валерія Татарчук. – Ми облаштували там як загальні кімнати для короткотривалого перебування, так і індивідуальні – для людей, яким нікуди їхати далі, а їхній дім або зруйнований або знаходиться в регіоні під окупацією. У кожного мешканця
нашого прихистку – своя болюча історія, яку, можливо, волів би забути, але не зможеш цього зробити ніколи. Тож дуже хочеться підтримати людей і подарувати турботу та затишок, які вони втратили”. Підтримати прихисток можна за посиланням.
Деталі про прихисток:
● Адреса: Львів.
● Контактний номер: 096 312 87 08 (Viber, WhatsApp, Telegram).
● Про наявність вільних місць додатково уточнюй телефоном.
● Прихисток працює цілодобово.
● Заселення можливе з 5:00 до 00:00 щоденно.

Как выбрать Айфон 13 б/у?

Різдвяна прем’єра: Сергій Лазановський презентував кліп “Додому на Різдво”, у якому знявся разом зі своїми батьками