«Бібліотекарі спілкувалися та навчалися…»

Поділитися

(День сільського бібліотекаря в Тернопільській обласній бібліотеці для дітей)

3 жовтня 2012 року обласна бібліотека для дітей гостинно відкрила свої двері для сільських бібліотекарів Шумської ЦБС. Їх тепло вітали колеги обласної книгозбірні, з радістю ділилися досвідом із запровадження інноваційних послуг для дітей. Ця зустріч стала своєрідним сюрпризом-подарунком бібліотекарям Шумщини до Всеукраїнського Дня бібліотек. Вона відбулася за ініціативи завідувачки Центральної районної бібліотеки для дітей – голови профспілкового комітету Шумської ЦБС Мартинюк Марії Богданівни. Адже, вона опікується навчанням бібліотекарів Шумського району, а також всіляко сприяє та заохочує їх до впровадження творчих ідей, оригінальних підходів до обслуговування  читачів-дітей. Колеги з Шумська були дуже раді вітанням, які почули у зв’язку з перемогою у черговому раунді проекту за програмою «Бібіломіст» у 2012 році. Із нетерпінням чекають коли одержать комп’ютерне забезпечення та доступ до Інтернет від грантодавця як в районних так і деяких сільських бібліотеках-філіях ЦБС.

Гостей ознайомили з історією створення Тернопільської ОБД та сучасним функціонуванням книгозбірні. Вони із задоволенням відвідали відділи бібліотеки, з цікавістю оглядали книжково-ілюстративні виставки та оригінальні підходи до її дизайну. Актуальними були консультаційно-методичні рекомендації, огляди професійно-видавничої продукції обласної бібліотеки для дітей.

Під час зустрічі відбулося спілкування гостей-бібліотекарів з головою обласної «Просвіти» Шимковим П. М., а також представниками обласної «Просвіти» Луганської області, що в цей час гостювали на Тернопіллі.

Та найбільше вразила гостей мандрівка майданчиками «Бібліомістечка» та участь в ігрових заходах, які любязно провели для них тренери проекту Стецій Г. В., Уруська І. О., Нецко С. М., Береженко О. М.

На закінчення працівники обласної бібліотеки для дітей побажали гостям реалізації нових задумів, втілення їх творчих ідей та проектів, а також активних та вдячних читачів!

 

Л. Томків – завідувачка відділу удосконалення методики

бібліотечної роботи з дітьми ТОБД.

Тернопільські інспектори у Новосілківській сільській раді виявили порушення з оплати праці, що призвели до втрат 128 тис. грн

І постане в Залужжі незвичайний музей