Депутат Олег Вітвіцький:”Назріває новий будівельний скандал у Тернополі”

Поділитися

Мешканці масиву “Дружба”, в районі 9 школи та інституту удосконалення вчителів з подивом спостерігають, як на земельній ділянці, на якій мер Сергій Надал садив дерева з випускниками на початку своєї каденції, забудують. Цікаво, що будівництво погодив не попередник – Роман Заставний, як це часто любить розповідати Сергій Віталійович, а особисто нинішній очільник мерії.

З приводу новобудови депутат Тернопільської міської ради Олег Вітвіцький повідомив “ПРО ВСЕ”:

– Вчора отримав звернення щодо наступного в черзі будівельного скандалу по вул. Громницького, біля 9 школи. Сьогодні підготував депутатський запит, у якому, зокрема наголошується: “У документі йдеться про небезпечну ситуацію, яка склалась внаслідок початку облаштування будівельного майданчика на зазначеній вулиці, який межує із територіями школи-ліцею №9 та дошкільних навчальних закладів. Як депутат і громадянин міста, вважаю за неприпустиме спорудження багатоповерхівки на території, яку на цій території планує будувати комунальне підприємство «Тернопільбудінвестзамовник». Підтримую пропозицію щодо припинення даного проекту та пропоную Тернопільській міській раді переглянути своє рішення від 30 вересня 2011 року.
Поділяючи стурбованість, викладену у зверненні, стосовно небезпеки для життя і здоров’я дітей мікрорайону, прошу розглянути дане звернення по суті та вжити усіх необхідних заходів для вирішення проблеми. Звертаю, також, увагу на загрозливу ситуацію у зв’язку з відсутністю пішохідного переходу по вулиці Громницького, через яку переходить основний потік школярів та дошкільнят”
Запит зареєстрував у міськаді. Цікаво, чи пропустить більшість у раді завтра цей запит?…

Текст звернення:
Ми, мешканці мікрорайону «Дружба» міста Тернополя та батьки учнів, які навчаються у ТНВК №9 м. Тернополя, глибоко стурбовані ситуацією, яка склалась із початком будівельних робіт по вул. Громницького у місті Тернополі. З 2 вересня 2013 року тут розпочато облаштування будівельного майданчика для спорудження багатоповерхівки. Земельна ділянка, яку облаштовують під будмайданчик, межує із територією, на якій знаходиться Тернопільська загальноосвітня школа-ліцей № 9, а поруч розташовані дитячі садочки.
Ми переконані, що будь-які інженерно-будівельні дії на цьому майданчику несуть пряму загрозу безпеці та здоров’ю людей, а в першу чергу – дітей, які є учнями цього навчального закладу. Водночас, ми маємо сумніви, що українське законодавство дозволяє споруджувати багатоквартирний житловий будинок на такій близькій відстані до приміщення школи.
Тому пропонуємо:
1. Усім органам влади взяти до уваги потенційну небезпеку життю і здоров’ю дітей, яка може виникнути внаслідок початку будівництва.
2. Провести комплексну перевірку щодо правомірності дій забудовника земельної ділянки по вул. Громницького у м. Тернополі. На час перевірки – призупинити будь-які будівельно-монтажні роботи.
3. Тернопільській міській раді, як засновнику КП «Тернопільбудінвестзамовник», яке є власником земельної ділянки, зобов’язати комунальне підприємство переглянути рішення щодо спорудження на цій земельній ділянці багатоквартирного житлового будинку та внести зміни до рішення сесії Тернопільської міської ради від 30 вересня 2011 року.
Враховуючи, що міським головою Тернополя Сергієм Надалом новий навчальний рік проголошений Роком здоров’я школяра, сподіваємось, що окреслену нами проблему буде швидко вирішено і діти нашого мікрорайону та школи не навчатимуться під шум будівельних робіт, не вдихатимуть будівельну пилюку, а виростатимуть щасливими і здоровими мешканцями рідного міста та добрими громадянами своєї держави!
40 підписів

Набережну тернопільського ставу ремонтували з порушенням

***

Начальника Тернопільської освіти підловили

***

Що “здохло” у чортківському лісі?

***

Рибоохороний рейд ринками Кременця завершився конфіскацією 186 кг риби

***

Рибоохоронний рейд на річці Іква

***

Михайло Головко розповів чому не міг голосувати за Чортків

***

Чорткову дали статус міста обласного значення через гроші, великі гроші чи дуже великі гроші?

***

Чортків – це по дорозі до Євросоюзу!

***

Ігор Побер розповів про сльози нардепа, коли Чортків “не пройшов” перший раз (аудіо)

***

Іван Стойко розповів як домігся прийняття постанови по Чорткову (аудіо)

***

Як депутати голосували за надання Чорткову статусу міста обласного підпорядкування (весь список)

***

Громадськість проти передачі Почаївської лаври російській церкві

***

Олексій Кайда теж вітає Чортків

***

Чортків отримав статус міста обласного значення навіть без голосу свободівця Михайла Головка

***

313 нардепів надали Чорткову статус міста обласного підпорядкування

***

До Тернополя приїде Сергій Магера, який співав разом з Басковим і Монсерра́т Кабальє́

***

Голова ОУН Стефан Романів: За фальсифікації треба відповідати

***

Жінка завжди має залишатися жінкою!

***

Прокурорами Тернопілля встановлено порушення при наданні путівок на оздоровлення до дитячих центрів «Артек» та «Молода гвардія»

***

Тернопільські податківці зустрілися з виробниками меблів та хліба

***

Налікували! 24 гривні витратили на ремонт зубів одного працівника тролейбусного депо

***

Сайт Тернопільської міської ради – найгірший в Україні

***

Такого дня Тернопільського Студента у файному місті ще не було!

***

Мер Тернополя розраховується за підтримку на виборах?

***

Відкритий лист до Міністра внутрішніх справ щодо ідентифікації міліції

***

 

Набережну тернопільського ставу ремонтували з порушенням

Сьогодні у Тернополі роздадуть землю під наглядом народного депутата