Чиновники Тернопільської обласної адміністрації почали цензурувати журналістів

Поділитися

cenzyraПісля Революції Гідності Тернопільщині жахливо не пощастило. За партійними квотами наш край потрапив під вплив партії “Свобода” Олега Тягнибока.  До того, з 2009 року ці анекдотичні діячі керували в обласній раді. Підсумок їхнього правління – знята передвиборча програма з партійного сайту, бо не виконали ЖОДНОГО пункту! Губернатор-свободівець Сиротюк викликав своєю некомпетентністю шок. До його призначення тернополяни вважали, що найслабшим керівником області був Іван Стойко, який нині радить міністру внутрішніх справ Авакову. Коли тягнибоківці справедливо пролетіли на парламентських виборах 2014 року, областю керував з приставкою в.о. бютівець Іван Крисак. Він був значно потужніжим від Сиротюка, його колегії відзначались конструктивом, справедливою критикою відвертих хапуг і дармоїдів, наприклад керівника дорожників Богдана Юлика. Проте, Крисак так і не наважився зруйнувати корупційні схеми. Нині в області “рулить” порошенківець Степан Барна. За неповний рік він встиг відзначитись у різних сферах. У перші тижні всі вітали його за те, що їздив на роботу в громадському транспорті. Подобався комусь Барна чи ні, але всі були раді, що перша особа в області не викидає на вітер гроші, катаючи свою дупу службовим транспортом.

Проте, невдала кадрова політика із залученням колишніх регіоналів як у районах, так і в облдержадміністрації на рівні заступників голови ОДА, викликали несприйняття. Ну як може керівник району бухати в робочий час? А у Борщові – може!

А залякуванням сільських голів повістками в АТО, яке виклали в аудіоформаті в інтернеті, остаточно підточило рейтинг.

Далеко не фахова прес-служба голови Тернопільської облдержадміністрації підкинула ідею “виганяти журналістів” із нарад, зустрічей з іноземними делегаціями. Таке дикунство викликало шквал критики влади, яка обіцяла працювати прозоро. І якщо так звані журналісти із відверто пропагандистських державних ЗМІ, із когорти сайтів Романа Заставного і телеканалу ІНТБ, змушені мовчати, то інші відверто обурюються такому ганебному стану. Першим глевким млинцем виявилась зустріч із австралійським послом, звідки просто вивели журналістів.  У цивілізованому світі скандал набрав би міжнародного масштабу. Посла відкликали б з України за самодурство. Після інциденту з австралійцем, на наради до високопосадовців Тернопільської облдержадміністрації журналістів почали “просити” виходити із нарад через 10-15 хвилин від їхнього початку. Певно забули чиновники, що мають працювати прозоро за кошти платників податків. Чи це регіонали, які залишились на своїх посадах, так стараються вгодити новій владі, що готові зализати очко першим особам. Адже на нарадах не йдеться про оперативно-розшукову діяльність, яким займаються, наприклад, правоохоронці.

Ось таким ганебним прикладом виявилась нарада в голови ОДА Степана Барни щодо конфлікту на заводі “Агромаш”. У присутності преси всі говорили як то файно буде, коли німецько-японський інвестор в особі підприємства “Бортнице” купить приміщення чортківського заводу . Губернатор тішився як мала дитина, що йому вдається привести інвестора. Коли про позитиви поговорили, пресу попросила вийти ГАЛИНА ВОЛЯНИК, директор департаменту економічного розвитку ТОДА, яка там псує папери ще з часів Януковича-Хоптяна. Сьогодні громадськість дивується, що на чортківському підприємстві є конфлікт і влада нібито проводить не прозору гру. Ну для чого Степану Барні тепер цей геморой? Якби роботу ЗМІ не цензурували-лімітували скомпрометовані і не люстровані чиновники, таких ганебних фактів не було в заліку нинішньої влади. Як доказ, подаємо запис із наради губернатора, доки дозволили побути журналістам.

Сподіваємось, колишній радіожурналіст-ведучий , а нині голова Тернопільської ОДА Степан Барна адекватно відреагує і таких непорозумінь більше не буде. А щодо конфлікту інтересів на чортківському заводі “Агромаш”, непрозорому продажеві за заниженою ціною – читайте згодом.

https://soundcloud.com/roman-mashlianka/vjnxw8eabcd8

Тернопільщиною ганяють на великій швидкості російській фури

Як у Чорткові за безцінь віддали завод “Агромаш”