Інтимна комедія на грані фолу

Поділитися

Минулими вихідними у Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка відбулись прем’єрні покази комедії англійського драматурга Рея Куні “Занадто одружений таксист”. Ця успішна п’єса була написана у 1983 році і протрималась на лондонській сцені 9 років. 11 років тому її перевели на російську мову і ось через 30 років вона потрапила на тернопільську сцену. Режисером-постановником виступив Микола Бажанов.

Головний герой п’єси, таксист Джон Сміт (актор Андрій Малінович) одружений відразу на двох жінках, що живуть недалеко одна від одної: з Мері ( Оксана Левків) він обвінчався у церкві, а з Барбарою (Юлія Яблонська) оформив цивільний шлюб. Джон суворо дотримується графіка відвідування дружин, так що ні та, ні інша за три роки нічого не запідозрила. Але одного разу герой на свою біду рятує стареньку від хуліганів, отримує в бійці сумочкою по голові і опиняється в лікарні. Опинившись нарешті будинку в обіймах Мері, Джон раптом з жахом розуміє, що збився з графіка і в цей час повинен перебувати у Барбари. Він намагається виправити помилку з допомогою сусіда-товариша Стенлі Поуні (Віталій Зубченко), але з кожною хвилиною ситуація все більше заплутується, непорозуміння, нісенітниці і брехню ліпляться одна на іншу, до того ж у справу вже втрутилися поліцейські двох ділянок (Інспектор Траутон -Віталій Луговий, інспектор Портерхаус – Ігор Наконечний) репортер (Володимир Процюк), сусід другої дружини Барбари – представник сексуальної меншості  Боббі Франклін, якого надзвичайно переконливо грає актор Роман Демчук.

Звісно, за 30 років, відколи створена п’єса, вона дещо втратила динамізм, але порушує вічні проблеми сучасної молодої сім’ї під загостреним кутом гумору, тому сприйнялась глядачем на ура. Як кажуть, зал “кип’ятком”… Для тернопільської сцени це новинка, яка приживеться на довго.

Що ж до акторів, то найкраще вписалися в образи Андрій Малінович та Роман Демчук. А ось досвідчені майстри зіграли на своєму класі, але через занадто затягнену другу половину першої частини вистава втратила динаміку, пригадались 90-ті роки )))

Якщо говорити відверто, невдало виконана роль Барбари у виконанні Юлії Яблонської. І хоч блондинка має бути…, але ж не настільки ніякою? Режисеру, як мінімум, потрібно підшукати сильнішу дублершу, яка б змусила хоча б мінімально підняти акторську планку теперішньої Барбари. А от для розкриття таланту Романа Демчука в театрі просто зобов’язані ставити сучасні постановки. Його роль другого плану відверто вражає.






На прем’єрний показ не побоялися завітати високопосадовці: заступник міського голови Владислав Стемковський, який зайняв місце з дружиною ледь не на гальорці партеру і заступник голови Тернопільської облради Олег Боберський з коханою. Також цензурував виставу голова комісії з питань духовності, культури, свободи слова та інформації Тернопільської облради свободівець Михайло Тимошик. Із місцевої зіркової публіки в глядацькому залі можна було помітити засновника та гітариста гурту “LOS COLORADOS” Ростислава Фука.

Для чого насправді у Тернополі відкрили лабораторію? (опитування)

***

Андрій Рудан: ” Маю надію, що побратими і соратники колишнього міського голови знайдуть в собі сили аби визнати поразку”

***

Олег Вітвіцький оголосив вікторину “10 найсміливіших депутатів” (опитування)

***

Депутат Олег Вітвіцький:”Назріває новий будівельний скандал у Тернополі”

***

Набережну тернопільського ставу ремонтували з порушенням

***

Начальника Тернопільської освіти підловили

***

Що “здохло” у чортківському лісі?

***

Рибоохороний рейд ринками Кременця завершився конфіскацією 186 кг риби

***

Рибоохоронний рейд на річці Іква

***

Михайло Головко розповів чому не міг голосувати за Чортків

***

Чорткову дали статус міста обласного значення через гроші, великі гроші чи дуже великі гроші?

***

Чортків – це по дорозі до Євросоюзу!

***

Ігор Побер розповів про сльози нардепа, коли Чортків “не пройшов” перший раз (аудіо)

***

Іван Стойко розповів як домігся прийняття постанови по Чорткову (аудіо)

***

Як депутати голосували за надання Чорткову статусу міста обласного підпорядкування (весь список)

***

Громадськість проти передачі Почаївської лаври російській церкві

***

Олексій Кайда теж вітає Чортків

***

Чортків отримав статус міста обласного значення навіть без голосу свободівця Михайла Головка

***

313 нардепів надали Чорткову статус міста обласного підпорядкування

***

До Тернополя приїде Сергій Магера, який співав разом з Басковим і Монсерра́т Кабальє́

***

Голова ОУН Стефан Романів: За фальсифікації треба відповідати

***

Жінка завжди має залишатися жінкою!

***

Прокурорами Тернопілля встановлено порушення при наданні путівок на оздоровлення до дитячих центрів «Артек» та «Молода гвардія»

***

Тернопільські податківці зустрілися з виробниками меблів та хліба

***

Налікували! 24 гривні витратили на ремонт зубів одного працівника тролейбусного депо

***

Сайт Тернопільської міської ради – найгірший в Україні

***

Такого дня Тернопільського Студента у файному місті ще не було!

***

Мер Тернополя розраховується за підтримку на виборах?

***

Відкритий лист до Міністра внутрішніх справ щодо ідентифікації міліції

***

Тернопільський “Пертусин” – заборонений для вживання і продажу!

Долар росте