В.о. голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Крисак налякав злодіїв (відео, фото)

Поділитися

Сьогодні у Тернопільській облдержадміністрації відбулася колегія. Проводив її вперше в.о. голови ОДА Іван Крисак. У команді Олега Сиротюка він працював першим заступником. Працевлаштували його на цю посаду завдяки членству в партії “Батьківщина”. До призначення Іван Богданович не сидів без діла як, наприклад, нардеп Юрик, а займався фермерством. Слід відмітити, попри вкрай негативний рейтинг екс-нардепа Василя Деревляного, Іван Крисак є доволі виваженим та інтелігентним фахівцем. Чому до Крисака не дослухався Сиротюк і виглядав таким йолопом – залишається поки загадкою. Як відомо, бютівець не скандалив публічно, що в нього, як першого заступника Сиротюк забрав 80% повноважень. Також нинішній в.о. губернатора промовчав, коли  Леонід Бицюра, як фаворит губернатора Сиротюка штучно забрав собі кабінет першого заступника. Зрозуміло, що це дурниця, хоч і принизлива, але з якими очима сьогодні працювати Бицюрі з Крисаком – хіба “сіркові зрозуміло”.

Те, що Іван Крисак виконуватиме обов’язки голови облдержадміністрації недовго – зрозуміло. Спочатку навіть йшлося, що на колегії представлять новопризначеного губернатора. Кого саме – Дідича, Шумаду чи Чижмаря – досі невідомо, оскільки у столиці досі не поділили ласіші куски влади. Якщо на Тернопільщину проскочить балогівський ставленик, то зрозуміло, що бютівця звільнять наступного дня. Ще очолюючи Держкомзем, Іван Богданович зазнав репресій з боку Чижмаря. Якщо “проскочать” ставленики Заставного, то бютівець має значні шанси зберегти свою посаду. Якби там не було, але похвально, що навіть у статусі в.о. Іван Крисак взявся за одну з найболючіших тем краю – економічний стан галузі автомобільних доріг області, матеріально-технічне забезпечення.  Відчуваючи, що гріхи не дозволять достойно себе показати, керівник дорожників Богдан Юлик дременув до столиці у відрядження. Так виправдовував його “кришувальник” – заступник голови ОДА Леонід Бицюра. Заступник Юлика-молодшого – Петро Вільчинський намагався “тримати марку”, але питання від членів колегії, керівників райдержадміністрацій постійно заганяли його в тупик. Петро Чеславович ледь не кожному радив прийти до них в організацію і в індивідуальному порядку вирішити. Представники районів ледь не зматюкали його, бо вже неодноразово приходили, а “віз і нині там”. На думку громадськості, таке підкилимне вирішення питань після Майдану є ганебним і має велику корупційну частку. Проте, прикормлені при облавтодорі так звані громадські організації від яких залишився лише розкручений бренд “Автомайдану”, нічого не зробили, щоб захистити колектив від постійних невиплат зарплати, отримання підрядів районними філями місцевих дорожників, а не заїжджих комерсантів. В.о. голови ОДА дивувся як це одеська фірма чи волинський облавтодор ремонтували дороги на Тернопільщині та ще й в борг. На 177 мільйонів гривень так наремонтували в області, а показати де ті дороги – не має як. Відремонтували ще нібито 4 мости. Позрізали “колії” від їзди перегружених фур компанії “Мрія” Івана Гути. Про 12 тонн солярки, якими запаслись дорожники на зиму, Іван крисак сумно пожартував, що це на одну добу роботи дорожників. Не побачили члени колегії й запланований виступ Іваниці, який також втік до столиці, а замість себе прислав інженера Василюка.

Не дивно, що за підсумками розгляду питання роботи дорожників області, роботу начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області  Юлика-молодшого визнали незадовільною. Іван Крисак наголосив, що це буде не у дорученні, як пропихали клєрки адміністрації, а видано розпорядженням. Чому? Неефективне управління, заборгованості по зарплатах, по банківських кредитах. Дорожники мають надати за місяць план виходу з кризи галузі в області. Бракувало лише заступнику Бицюрі дати догану, як мінімум, за кришування протягом року цього бєспрєдєлу.

До речі, з членів колегії сьогодні виключили Сиротюка, Облещука і Юлика-старшого з СБУ.

Про хід виконання обласної програми подолання дитячої безпритульності і бездоглядності виступа С. Герасимів.

Почесну грамоту від Кабміну Яценюка просить колегія для музиканта з обласної фірмонії Марущака.

Завершилась колегія також на цікавій “ноті”. Якщо Олег Сиротюк завершував “по-англійськи”, то Іван Крисак розпитував, чи є якісь запитання у бюрократів і представників місцевого самоврядування. Люди заговорили про відключення світла. Мовляв, не має нормальних графіків. Є проблеми з доїнням корів, у школах і садочках з приготуванням їжі. До трибуни, за поясненням, викликали пана Бартківа, який є головним інжерером з “Тернопільобленерго”. Чоловік “ніс свою організацію” надто високо, що викликало невдоволений шум залу. Він не говорив, що 20% акцій “Тернопільобленерго” контролює олігарх Коломойський, мовчав про 20% долю російського бізнесмена Констянтина Григоришина у час війни з Кремлем. Бартків говорив, що треба розуміти, що рішення приймають у столиці, а ми тут нічого не вирішуємо. Свого часу такий коник наприкінці 90-х вже намагались втнути з селянами Тернопільщини. Тоді голова ОДА Василь Коломийчук викликав Юхимця, який досі керує цією організацією, і запитав доки буде таке знущання над селянами? мовляв, люди копають бараболю, буряки, приходять додому, хочуть помитися, діти вивчити уроки, поїсти, обійти господарку, а тут виключення світла. Юхимець щось спробував відгавкнути. Тоді Коломийчук як присадив його, що зараз покличе до себе в кабінет, натовче йому писок і все відразу стане на своє місце. Червоний, як варений рак, Юхимець почав виправдовуватись, вибачатися і за тиждень ситуацію вдалось нормалізувати. Сьогодні ж, на пропозиції керівництва районів, надати графіки відключень, виступити на радіо, по телебаченню, пан Барків почав огризатися.

Як писав львівський журналіст Остап Дроздов, у нас країна абсурду. А тепер – ще й безпросвітного абсурду. Повертаємося в дрімучі 90-і роки і запасаємося свічками й гасовими лямпами. Населенню будуть відключати електрику зранку і ввечері. Це буде високомотивована акція з присмаком «чого тільки не зробиш заради України»…

А тепер – серйозно.

Вся українська енергетика – приватизована. Якщо нічого не помінялося за останній час, то акції УСІХ обленерго – у руках 5-7 людей.

Ахметову повністю належить Київенерго (72%), Донецькобленерго (70%), Дніпрообленерго (51%) і Крименерго (50,1%).

Братам Суркісам належить Львівобленерго (89%) і Прикарпаттяобленерго (88%), а також 17% Запоріжжяобленерго.

Юрій Бойко є власником Волиньобленерго (75%).

Коломойський є співвласником Полтаваобленерго (49%), Чернігівобленерго (37%), Сумиобленерго (34%), Тернопільобленерго (20%) і Запоріжжяобленерго (6%).

Усе решта належить Росії.

Російському бізнесменові Констянтину Григоришину належать Луганське енергетичне об’єднання (100%) і Вінницяобленерго (72%), а також 49% Полтаваобленерго, 37% Чернігівобленерго, 34% Сумиобленерго, 30% Харківобленерго, 27% Черкасиобленерго, 21% Волиньобленерго, 20% Тернопільобленерго, 12% Крименерго, 6% Запоріжжяобленерго.

«Цвях» програми – російська структура VS Energy, яка належить «лужниковской группе» під орудою Бабакова і Спектора. Вони є власником Кіровоградобленерго (94%), Житомиробленерго (91%), Севастопольенерго (92%), Херсонобленерго (90%), Київобленерго (89%), Рівнеобленерго (85%). А також – 50% Закарпаттяобленерго, 48% Одесаобленерго, 45% Чернівціобленерго, 19% Хмельницькобленерго, 13% Миколаївобленерго.

Погодьтеся, дуже цікавими виглядають аргументи про те, що «заради України» (дуже модна останнім часом відмазка) можна і в темряві посидіти.

Ідемо далі.

Україна стабільно входить в 20-ку найбільших країн світу за обсягом виробництва електроенергії. Більше того, Україна постійно часу була серйозним експортером електрики. Отже, економити на електриці має країна, яка продає цю саму електрику за кордон (майже 5 млрд кіловат за останні півроку).

Супутнє питання. Український народ повинен запасатися свічками – тоді як досі Україна забезпечує струмом окупований Крим, щоб, боронь Боже, бабульки, які скандували «Рассея! Рассея!» і спалювали українські паспорти, могли безперешкодно дивитися улюблене телебачення.

І це ще не все.

Виявляється, в розпал україно-російсько війни в серпні-місяці два російські власники обленерго отримали в Україні кредити на 228 млн грн. Ідеться про “Вінницяобленерго”, яка належить Григоришину, і “Херсонобленерго”, яке належить російській VS Energy. А ви економте, дорогі українці, економте…

Фоторепортаж з колегії

РОЗПОЧАЛАСЬ КОЛЕГІЯ З ВИКЛЮЧЕННЯ СИРОТЮКА, ОБЛЕЩУКА ТА ЮЛИКА-СТАРШОГО
РОЗПОЧАЛАСЬ КОЛЕГІЯ З ВИКЛЮЧЕННЯ СИРОТЮКА, ОБЛЕЩУКА ТА ЮЛИКА-СТАРШОГО
ЗАМІСТЬ ЮЛИКА БОГДАНА, ЯКИЙ ДРЕМЕНУВ ДО СТОЛИЦІ, ВІДДУВАВСЯ ЗАСТУПНИК ПЕТРО ВІЛЬЧИНСЬКИЙ
ЗАМІСТЬ ЮЛИКА БОГДАНА, ЯКИЙ ДРЕМЕНУВ ДО СТОЛИЦІ, ВІДДУВАВСЯ ЗАСТУПНИК ПЕТРО ВІЛЬЧИНСЬКИЙ
КЕРІВНИКИ РАЙОНІВ
КЕРІВНИКИ РАЙОНІВ “ПРОПІСОЧИЛИ” ДОРОЖНИКІВ НОРМАЛЬНО, ЗГАДАЛИ ЇМ НАВІТЬ СЕЛО З БУЧАЦЬКОГО РАЙОНУ, ДЕ ПОХОВАНІ ДВА ГЕРОЇ УКРАЇНИ, А ДОРОЖНИКИ НЕ СПРОМОГЛИСЯ НАВІТЬ ЩЕБІНЬ ПРИВЕЗТИ

kolegia krysak_09

ПАН ВІЛЬЧИНСЬКИЙ РОЗКАЗУВАВ, ЯКУ ВЕЛИКУ ЗАРПЛАТУ ОТРИМУЮТЬ ДОРОЖНИКИ
ПАН ВІЛЬЧИНСЬКИЙ РОЗКАЗУВАВ, ЯКУ ВЕЛИКУ ЗАРПЛАТУ ОТРИМУЮТЬ ДОРОЖНИКИ
ЯК ВПЛИВАЄ ПИТАННЯ
ЯК ВПЛИВАЄ ПИТАННЯ “НА ЛІВО” НА РОБОТУ ДОРОЖНИКІВ
КЕРІВНИК ЗБОРІВСЬКОГО РАЙОНУ ІГОР ЯВОРСЬКИЙ ТЕЖ НЕ МОВЧАВ
КЕРІВНИК ЗБОРІВСЬКОГО РАЙОНУ ІГОР ЯВОРСЬКИЙ ТЕЖ НЕ МОВЧАВ

kolegia krysak_08

kolegia krysak_09

kolegia krysak_10

kolegia krysak_11

ПРИКРИВАВСЯ ВИГІДНОЮ СТАТИСТИКОЮ ПАН ВИСЛЮК
ПРИКРИВАВСЯ ВИГІДНОЮ СТАТИСТИКОЮ ПАН ВИСЛЮК

kolegia krysak_13

МЕДИТУВАВ ЯСІНОВСЬКИЙ
МЕДИТУВАВ ЯСІНОВСЬКИЙ

kolegia krysak_15

ВІДБРІХУВАВСЯ ПРО УСПІХИ ЗАСТУПНИК ЛЕОНІД БИЦЮРА, ЯК СТЕРПІЛИ РАЙОНИ І НЕ ДАЛИ ЙОМУ ПО ШИЇ - ДИВУВАЛИСЬ ПІСЛЯ КОЛЕГІЇ ЧИМАЛО ПРЕДСТАВНИКІВ РАЙОНІВ
ВІДБРІХУВАВСЯ ПРО УСПІХИ ЗАСТУПНИК ЛЕОНІД БИЦЮРА, ЯК СТЕРПІЛИ РАЙОНИ І НЕ ДАЛИ ЙОМУ ПО ШИЇ – ДИВУВАЛИСЬ ПІСЛЯ КОЛЕГІЇ ЧИМАЛО ПРЕДСТАВНИКІВ РАЙОНІВ
В.О. ГУБЕРНАТОРА ІВАН КРИСАК ОБУРЮВАВСЯ ВІДПИСКОЮ, ЯКУ ПРИСЛАВ ЮЛИК-МОЛОДШИЙ, НАВІТЬ НЕ ПІДПИСАВШИ ДОКУМЕНТ.
В.О. ГУБЕРНАТОРА ІВАН КРИСАК ОБУРЮВАВСЯ ВІДПИСКОЮ, ЯКУ ПРИСЛАВ ЮЛИК-МОЛОДШИЙ, НАВІТЬ НЕ ПІДПИСАВШИ ДОКУМЕНТ.

kolegia krysak_18

В ШОЦІ ВІД ХАМСТВА ДОРОЖНИКІВ БУВ ГОЛОВНИЙ ГАЗОВИК ОБЛАСТІ ОЛЕГ КАРАВАНСЬКИЙ
В ШОЦІ ВІД ХАМСТВА ДОРОЖНИКІВ БУВ ГОЛОВНИЙ ГАЗОВИК ОБЛАСТІ ОЛЕГ КАРАВАНСЬКИЙ
ВСІМ СВОЇМ ВИГЛЯДОМ ГОЛОВНИЙ ІНЖЕНЕР ТЕРНОПІЛЬОБЛЕНЕРГО БАРТКІВ ДЕМОНСТРУВАВ СТАВЛЕННЯ ДО ПРИСУТНІХ. НАПЕВНО, СЕЛЯНАМ ДОВЕДЕТЬСЯ СКОРО ПАЛИТИ ШИНИ ПІД ЇХНЬОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ, ЩОБ ПРИВЕСТИ ДО РОЗУМІННЯ РЕАЛІЙ ЗВЕРХНІХ ПРИСЛУЖНИКІВ ОЛІГАРХІЧНОГО БІЗНЕСУ
ВСІМ СВОЇМ ВИГЛЯДОМ ГОЛОВНИЙ ІНЖЕНЕР ТЕРНОПІЛЬОБЛЕНЕРГО БАРТКІВ ДЕМОНСТРУВАВ СТАВЛЕННЯ ДО ПРИСУТНІХ. НАПЕВНО, СЕЛЯНАМ ДОВЕДЕТЬСЯ СКОРО ПАЛИТИ ШИНИ ПІД ЇХНЬОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ, ЩОБ ПРИВЕСТИ ДО РОЗУМІННЯ РЕАЛІЙ ЗВЕРХНІХ ПРИСЛУЖНИКІВ ОЛІГАРХІЧНОГО БІЗНЕСУ

 

***

Керівник тернопільського облавтодору збрехав журналістам

***

Ремонт доріг на Тернопільщині: нічого не змінилося з часів Януковича і Хоптяна

***

Чому свободівці призначають регіоналів на керівні посади?

***

Керівник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області орендує джип

***

Ремонт доріг на Тернопільщині: байки з перших уст (відео)

***

Керівник обласної Служби автомобільних доріг Богдан Юлик буде звільнений чи притягнутий до відповідальності?

***

На злодієві шапка загорілась?

***

Як у Тернополі януківці продовжують розкрадати в дорожній галузі

***

Помаленько, помаленько намагаємось все ліквідовувати

***

Сьогодні у Тернополі відбулася акція під СБУ для маніпуляції громадською думкою?

***

Як дорожники Тернопільщини шукали правду (відео, фото)

***

У Ланівцях хочуть зробити аферу з асфальтним заводом

***

Тернопільських журналістів попросили відрізняти справжній “Автомайдан” від пристосуванців

***

 

Бесплатные игровые автоматы открывают новые возможности перед азартными людьми

Де не буде світла на Тернопільщині до Нового року?