Перша ніч тернопільського “комунального” Майдану була скандальною

Поділитися

Вчора ввечері, близько 21 години, розпочалися провокації біля барикад комунального підприємства МШЕД, яке займається прибиранням міста. Як відомо, працівники забарикадувались, зробили фактично свій Майдан проти свавілля влади, яка знищує підприємство. Спочатку їм призначили керівником депутата-свободівця з облради Адрія Козака, потім штучно вклинили без належної техніки луцьку фірму освоювати 16 мільйонів гривень на рік, а не прибирати місто. Коли вчора вранці на території МШЕДу розпочався Майдан, люди забарикадували браму, приїхав заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський і пообіцяв людям до п’ятниці виплатити частину заборгованої зарплати. Ліквідувати борг із зарплати мають до наступного понеділка. Одночасно всю контрабандну техніку, якою робить видимість прибирання товариство ТОВ “Тернопількомуналсервіс” було опломбовано.  Детальніше про розкрадання коштів на прибиранні Тернополя можна прочитати тут. 

Проте, Майдан на комунальному підприємстві не налякав діючу владу і горе-прибиральників. З 21 години на людей почали чинити тиск. Шофер одного діяча приватної фірми  “Тернопількомуналсервіс” погрожував людям. Навіть приїхав слідчий, який чомусь розпломбував техніку. Вона нібито мала прибирати. Яким чином? Без належної документації, номерних знаків. Врешті біля Надставної церкви техніку затримали ДАЇшники. Водіям виписали штраф. Власник техніки приїхав на джипі “домовлятися”, але побачивши активістів Майдану, Автомайдану не посмів сперечатися з людьми. Для дискусії “завітав” лише нібито юрист-помічник директора Козака.

Врешті, коли дійшла справа до транспортування машин-імітаторів прибирання, не виявилось ключів. Їх нібито забрав власник техніки. Довелось дві прибиральні машини, вагою до 6 тонн, залишити на місці, оскільки евакуатором техніку могли пошкодити. Словом, брехня і нахабство горе-прибиральників нібито перемогла, але активісти не збираються здаватися, продемонстрували свою рішучість та дієвість у затримці нелегальної техніки, яка за 16 мільйонів імітує прибирання міста. Найбільше тернополянам, шкода “роботяг” з комунального підприємства, яких хочуть нахабно викинути на вулицю, а територію підприємства забудувати житловим кварталом.

Зрозуміло одне: владі міста треба або змінювати неякісне прибирання, забирати з вулиць неякісну техніку, або її справжній Майдан, а не “бронєжєлетно-друшлаковий” Стаюри, просто змете.

У Тернополі вже давно лунають пропозиції, що мер Сергій Надал повинен написати заяву за власним бажанням. Тим більше, що його колега-однопартієць Мірошниченко продемонстрував на всю країну як можна “вмовити” посадовця це зробити.






























 

Конференція на тему “Психологічна допомога підчас кризи в державі” відбудеться у Тернополі

Відкриті питання до міського голови Тернополя Сергія Надала (онлайн)