Тернополяни виступили дружньо проти надалівських торф’яних котелень

Поділитися

Сьогодні у Тернополі мали відбутися громадські слухання щодо проекту на покращення роботи системи централізованого теплопостачання. Проте тернополяни добре знають в якій країні живуть, як у нас працюють суди і за кого нас має діюча влада від столичних пагорбів до найзадрипанішого села..

Із 2010 року, відколи до влади у Тернополі прийшло “податкове одоробло”, замасковане під патріота, люди дмухають на холодне, щоб не бути ошуканими “тягнибаксівцями”. Коли ж терпіння краян вривається, то аферисти мерії під патронатом Сергія Надала починають істерично шукати крайніх та імітувати бурхливу діяльність. Так було під час “реформування” комунального підприємства МШЕД з прибирання файного міста” у 2014 році.


Тоді свободівські пройдисвіти лише починали свій ганебний шлях і забули про свої передвиборчі обіцянки. 

Кожної зими команда надалівців шокує зухвалістю, бо не виконує елементарних речей. Наприклад,  прибирати Тернопіль від снігу. Було так у 2012 році.  Не змінилось нічого в 2013. 

У березні 2014 року у Тернополі був комунальний майдан.

У листопаді 2016 року Надал вперше “залетів потужно” через  трьохденне неприбирання снігу.

Про сотні історій із захопленням землі в парках,на пів сотні гектарів, скандального будівництва біля Березолю” навіть не розписуємо детально.

Останній скандал – із скаженим підвищенням тарифів на проїзд у громадському транспорті до 9 гривень.

Це все ми нагадали побіжно, що у читачів даної замітки склалося об’єктивне враження чому тернополяни так агресивно відстоюють своє право на життя, протестуючи щодо отруєння файного міста торф’яними котельнями.

ТЕРНОПОЛЯНИ ЗАГАРТОВАНІ НАДАЛОМ

Сьогодні мали відбутися  “громадські слухання”:  до актової зали нагнали працівників комунального підприємства “Тернопільтеплокомуненерго”, які мали швиденько підтримати нібито модернізацію газових котелень. Але до зали прийшов пів сотні небайдужих тернополян, які вимагали першим пунктом внести в порядок денний питання заборони роботи торфяних котелень у Тернополі. Головуючий на зборах – прес-секретар комунального підприємства “Тернопільтеплокомуненерго” Олександр Лазарчук – підлеглий Надала – відмовлявся навіть внести у порядок денний питання про заборону надалівського родинного бізнесу на здоров’ї тернополян. 

Про те, щоб поставити його на голосування – певно, навіть у думках не насмілився.



Склалося враження, що для працівників комунальної установи громадські слухання – це така собі формальність. Головне – відбути. Для чуваків при кориті – заробляти-відмивати гроші. А те, що люди переживають за своє здоров’я, дітей – то питання якесь навіть не другорядне, а надцяте.


Ведучий зборів Олександр Лазарчук настільки виявився недалекою особою, що навіть не вмів поставити правильно питання на голосування про секретаря зборів, організувати лічильну комісію. Йому було головне – пропхнути секретарем зборів свою людину, яка “напише все, як треба”.

Врешті, за якийсь час людям почали здавати нерви. Тернополяни почали вимагати внести питання про заборону котелень на торфі у Тернополі, щоб продемонструвати Світовому банку позицію громади.
Столичні гості з міністерства, які палець об палець не вдарили, щоб попередньо поінформувати громадськість про суть їхнього проекту, хотіли стати на горло присутнім і розповісти про блага, які несе їхній проект. Але ж хто повірить в таке при здоровому глузді в Україні. Вже не згадуємо осоружного мера Надала… Тернополян дратувало, що підлеглі мера та представники міністерства  намагались постійно присадити активістів.

Чому працівники міністерства регіонального розвитку, яким керує, до речі, колишній мер Тернополя В’ячеслав Негода,  не вивчили попередньо ситуацію в нашому місті? Чому не дали інформаційних заміток в пресі, інтернеті, соцмережах про свій проект? Думали “закидати шапками” тернополян?

Після поспішного закриття громадських слухань, журналіст інтернет-газети “Про все” поспілкувався з представником проекту підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України Олександром Шебуренковим.  Чоловік розповів, що вони хочуть внести прогресивні технології у газове обладнання тернопільських котелень, теплотрас Наскільки це правда – покаже час. Теоретично, якщо ця інформація достовірна, то втілення такого проекту може похитнути родинний бізнес мера з торфом. Але ж ми не сьогоднішні: бачимо, як “полтінік” вміє домовлятися зі столичною владою: і кредит візьме, освоїть європейські мільйони, і спаленим торфом буде травити тернополян.

Наразі пропоную запис розмови і переглянути на фотослайди із презентації які розміщенні наприкінці фоторепортажу.

Фоторепортаж

ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ РОЗПОЧАЛИСЯ ЗНАЧНО ПІЗНІШЕ, БО ПРИЙШЛО НАДЗВИЧАЙНО БАГАТО ТЕРНОПОЛЯН. ЗАЛ НЕ МІГ ВМІСТИ УСІХ БАЖАЮЧИХ. ЛЮДИ СТОЯЛИ В ЧЕРЗІ ПОНАД 40 ХВИЛИН, ЩОБ ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ

Поліція розшукує грабіжників, які пограбували мешканця Скалата

На Тернопільщині під час богослужіння у храмі побилися священики